sreda, 27. januar 2016.  07:27h
Pročitano 1857 puta

Danas je školska slava “Sveti Sava”

Povodom školske slave “Sveti Sava” u pančevačkim školama danas će biti organizovane priredbe, uglavnom tokom prepodneva, uz tradicionalne perece.

Proslava školske slave Sveti Sava uz priredbe i perece Proslava školske slave Sveti Sava uz priredbe i perece OŠ Mika Antić

U Starčevu, u crkvi u 10 sati građani će moći da se posluže perecama, a priredba u Osnovnoj školi u tom mestu počeće od 13 sati.

Streljačka družina “Pančevo 1813” danas će organizovati Svetosavski turnir u streljaštvu za osnovce i srednjoškolce od 9 do 15 sati u Streljani.

 

streljastvo svetosavski turnir u pancevu

Prijavljivanje za učešće je na licu mesta, u Streljani, a pucaće se 5 probnih i 10 dijabola za rezultat, pojedinačno i ekipno za svoju školu. Ekipu će činiti 3 člana, saopšteno je iz Streljačke družine Pančevo 1813.

Svetosavska akademija u Pančevu biće održana danas od 18 sati u Kulturnom centru. Domaćin će biti protojerej Radoslav Milanović. 

Protojerej stavrofor dr Dragan Milin će ove godine govoriti besedu na temu „Nacionalno i ekumensko u delu Svetog Save”. 

 

Svetosavska akademija Pancevo plakat

 

U programu će učestvovati Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo, Dečji hor PSCPD-a, KUD „Stanko Paunović”, Dramski studio „Atelje mladih” i trio „Vran gavran”.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00