petak, 2. decembar 2022.  16:08h
Pročitano 210 puta

Izložbom i revijom Grad Pančevo obeležio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Grad Pančevo je i ove godine obeležilo 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, tako što su danas u holu Gradske uprave grada Pančeva, izloženi radovi članova udruženja osoba sa invaliditetom. Priređena je i mala modna revija radova nastalih u radionici Udruženja za MNRO u Pančevu.

Na otvaranju izložbe i modne revije članove gradskih udruženja osoba sa invaliditetom pozdravili su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član gradskog veća za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković. Na otvaranju izložbe i modne revije članove gradskih udruženja osoba sa invaliditetom pozdravili su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član gradskog veća za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković. Pančevo MOJKraj

 

Na otvaranju izložbe i modne revije članove gradskih udruženja osoba sa invaliditetom pozdravili su gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i član gradskog veća za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Milenko Čučković.

Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva je pozdravio prisutne i poželeo im da nastave sa aktivnim učešćem u svim sferama društvenog života, a Grad će, kao i do sada, podržati aktivnosti za razvijanje njihovih veština i inkluziju. 

 

milenko cuckovic 2

 

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ustanovljen je zbog toga da tog dana na određeni način skrenemo pažnju svim ostalima na naše sugrađane sa invaliditetom, da zaista povedemo računa o maksimalnom uključenju svih tih ljudi u život dostojan svakog čoveka. Ova mala izložba, revija radova i manifestacija o vašim aktivnostima u ovoj godini postaće tradicionalna. To činimo evo drugu godinu zaredom. Nadam se da ćemo i sledeće godine biti zajedno kako bismo ponovo predstavili sve vaše aktivnosti u jednoj godini. Grad Pančevo kao odgovorna lokalna samouprava izdvojila je i ove godine sredstva za rad i funkcionisanje udruženja u iznosu od pet miliona dinara. Pet miliona dinara utrošeno je na programske aktivnosti i druge aktivnosti udruženja osoba sa invaliditetom koje realizuju u toku godine. Čestitam vam praznik i podsećam još jednom da je Grad Pančevo uvek tu za vas i vaše potrebe, rekao je u svom obraćanju Milenko Čučković.

 

medjunarodni dan OSI Pančevo

 

Godišnje obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine, a Grad Pančevo kroz različite programe i projekte daje podršku udruženjima osoba sa invaliditetom. 

Oko 9% građana Republike Srbije čine osobe sa invaliditetom, dok svetska populacija danas broji više od 8 milijardi ljudi, a više od milijardu, ili oko 15% svetske populacije, živi sa nekim oblikom invaliditeta.

 

radovi clanova OSI udruzenja

 

Obeležavanjem Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom radi se na podsticanju inkluzije osoba sa invaliditetom, što je suštinski uslov za očuvanje ljudskih prava.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00