sreda, 30. novembar 2022.  07:02h
Pročitano 720 puta

Tribina „Frekvencija vs Prevencija“ u Pančevu

Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS i ove godine tradicionalno će obeležiti Prvi decembar - Svetski dan borbe protiv side. U Dvorani Apolo u Pančevu u četvrtak, 1. decembra u 18 sati biće organizovana tribina o HIV-u.

Trajanje tribine je od 18 časova, do 21 čas, u dvorani Apolo Trajanje tribine je od 18 časova, do 21 čas, u dvorani Apolo Pančevo MOJKraj

 

Kako su različite vrste medija - uključujući televiziju, radio, internet portale, pa i najčešće korišćene društvene mreže, postali jedan od glavnih današnjih vidova komunikacije, tako su mediji postali i prostor u kojem se širenje dezinformacija ponekad dešava nesmetano. Ukoliko tip informacija koji se širi sadrži neistinite, nenaučne ili diskriminišuće podatke vezane za reproduktivno zdravlje i seksualno obrazovanje, možemo se susresti i s problemom preispitivanja samog Javnog zdravlja. Svetski dan borbe protiv side, kao dan od velikog značaja za samo Javno zdravlje, važan je podsetnik za javnost i ustanove da HIV nije nestao i da postoji i dalje vitalna potreba da se sakupe sredstva, podigne svest, pobede predrasude i poboljša obrazovanje, navodi se u saopštenju KOMPAS-a.

Iz želje za podizanjem svesti o tome kako se teme poput HIV-a i side, reproduktivnog zdravlja i seksualnog obrazovanja obrađuju i prikazuju u različitim medijskim sadržajima, KOMPAS planira da organizuje tribinu edukativnog karaktera pod nazivom „AIDS Busters: Frekvencija vs Prevencija“.

Iako je Svetski dan borbe protiv side dobra prilika da šira javnost počne da priča o tome i da se znanje sprovede u akciju, ne smemo zaboraviti važnost jačanja svesti o HIV-u i tokom cele godine.

Mesto održavanja tribine je dvorana Apolo. Koncept tribine ide u korist tehnikama kojima se mladi mogu služiti u svrsi razlikovanja tačnih i netačnih informacija koje se tiču HIV-a i side, kao i adekvatnog izveštavanja o ovim temama. Trajanje tribine je od 18 časova, do 21 čas.

Govornici će biti profesori, doktori i drugi stručnjaci iz ove oblasti.

Nakon organizovanja tribine kao glavnog događaja, KOMPAS s svojim edukatorima i edukatorkama planira da obeleži Prvodecembarsku kampanju „Semafor“ žurkom s početkom u 21 čas, i trajanjem do jednog časa iza ponoći.

 

kompas tribina pancevo

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00