utorak, 29. novembar 2022.  18:47h
Pročitano 2279 puta

U Dolovu se snima serija „Vreme smrti“ (VIDEO)

U Dolovu je u toku snimanje serije "Vreme smrti" po motivima knjige Dobrice Ćosića. Objekat nekadašnje Opštine Dolovo za potrebe serije postao je Opština Valjevo 1915. godine.

Objekat nekadašnje Opštine Dolovo za potrebe serije postao je Opština Valjevo 1915. godine Objekat nekadašnje Opštine Dolovo za potrebe serije postao je Opština Valjevo 1915. godine Pančevo MOJKraj

 

Kako je ranije najavljivano u medijima, ekipa serije pokušaće da ispriča priču koju je Dobrica Ćosić već ispričao o najsjajnijim i ujedno najtragičnijim periodima ovog podneblja i naroda, a to je period Prvog svetskog rata.

Radnja je smeštena u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima. 

Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

 

dolovo 1915

 

U okolini Jagodine početkom maja je počelo snimanje serije "Vreme smrti", prema romanu Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića. Serija će imati 30 epizoda.

Snimanje će trajati godinu dana na različitim lokacijama u Srbiji.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00