utorak, 19. januar 2016.  07:18h
Pročitano 1785 puta

Izdato 27 rešenja o ozakonjenju objekata u Pančevu

Odeljenje za legalizaciju Sekretarijata za urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove Gradske uprave grada Pančeva rešavalo je podnete zahteve po procedurama i rokovima koji su bili po ranije važećim zakonima.

U Pančevu je do sada izdato 27 rešenja o ozakonjenju objekata U Pančevu je do sada izdato 27 rešenja o ozakonjenju objekata

Kada je 27. novembra 2015. godine stupio na snagu Zakon o ozakonjenju objekata, Sekretarijat za urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove počeo je da postupa po novom Zakonu i rešava one predmete čija je dokumentacija, podneta po ranije važećim zakonima, u skladu sa dokumentacijom propisanom novim zakonom i to: dokaz o odgovarajućem pravu na zemljištu i odgovarajućem pravu na objektu i tehnička dokumentacija, saopšteno je na sajtu Grada Pančeva.

Ukoliko je tehnička dokumetacija već dostavljena, novim Zakonom predviđeno je da Sekretarijat proverava da li ta dokumentacija sadrži sve podatke koje po novim propisima treba da sadrži Izveštaj o zatečenom stanju sa Elaboratom geodetskih radova. Ukoliko sadržina odgovara, ne dostavlja se nova projektno-tehnička informacija.

Od 19. novembra 2015. godine, kada je Ministarstvo finansija RS utvrdilo brojeve žiro računa za uplatu taksi za ozakonjenje, Sekretarijat je počeo da obaveštava podnosioce zahteva čija dokumentacija odgovara propisanoj dokumentaciji po novom Zakonu, da postoji mogućnost ozakonjenja i da dostave dokaz o uplaćenoj taksi za ozakonjenje.

Uglavnom su svi podnosioci nakon ovog obaveštenja u kratkom roku platili takse za ozakonjenje, te je do sada izdato već  27  rešenja o ozakonjenju objekata.

Nakon što su određena doneta rešenja postala pravnosnažna i tako se stekli uslovi za upis prava svojine, zahtevi su po službenoj dužnosti prosleđeni Republičkom geodetskom zavodu, koji vrši upis prava svojine na objektu. Za taj upis ne plaća se taksa određena podzakonskim aktom Republičkog geodetskog zavoda.

 

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00