četvrtak, 10. novembar 2022.  11:51h
Pročitano 357 puta

Gradonačelnik Pančeva: Izgrađen temelj za započinjanje saobraćanja Panvoza, prve kompozicije već 1. januara

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i predstavnici Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, Srbijavoza i Infrastrukture železnice Srbije, dogovorili su danas projekat ponovnog uspostavljanja putničkog železničkog saobraćaja na relaciji Pančevo – Beograd.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović kaže: Prva faza biće linija od stanice Pančevo Vojlovice do Dunav stanice i krenuće već od 1. januara Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović kaže: Prva faza biće linija od stanice Pančevo Vojlovice do Dunav stanice i krenuće već od 1. januara Pančevo MOJKraj

 

Izgrađen je temelj za započinjanje saobraćanja Panvoza. Tokom 2023. godine, u dve faze, počeće da saobraća Panvoz, na relaciji Pančevo – Beograd BG, sa dva polaska u jutarnjem špicu iz Pančeva ka Beogradu i u popodnevnom šicu iz Beograda ka Pančevu, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Prema njegovim rečima, prva faza biće linija od stanice Pančevo Vojlovice do Dunav stanice i krenuće već od 1. januara.

Druga faza, koja se očekuje krajem naredne godine, biće uspostavljanje linije do Novog Beograda, što će podrazumevati i veći broj polazaka. Za drugu fazu realizacije ovo projekta očekuju se i nove Stadler kompozicije, čime će Pančevo dobiti najkvalitetniji i najmoderniji putnički prevoz železnicom do prestonice, rekao je Stevanović.

Kako je pre nekoliko dana Stevanović istakao na konferenciji za novinare Grad Pančevo ozbiljno pristupa jednoj ovakvoj temi i već duže vreme radi na uspostavljanju železničkog saobraćaja između Pančeva i Beograda.

Uspostavljanje železničkog saobraćaja između dve jedinice lokalne samouprave ima svoje određene zakonske okvire. Panvoz sam više puta i najavljivao sa skupštinske govornice. Pančevo će od Srbijavoza iznajmiti kompoziciju i to će biti prvi ugovor ovakvog tipa u Srbiji, s obzirom na to da svim vozovima koji danas funkcionišu, upravlja Srbijavoz, objasnio je Aleksandar Stevanović.

Autor:  ePančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00