subota, 5. novembar 2022.  14:04h
Pročitano 973 puta

Radionica o ciljevima, značaju i promociji cirkularne ekonomije

U svetlu primene nove klasterske metodologije pristupnih pregovora Republike Srbije o članstvu u EU, Ministarstvo za evropske integracije, Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat doo Pančevo su organizovale radionicu na temu „Edukacija o ciljevima, značaju i promociji cirkularne ekonomije“. 

Radionica je održana u prostorijama Privredne komore u Pančevu Radionica je održana u prostorijama Privredne komore u Pančevu RPK Pančevo

 

Radionica je održana 26.oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore u Pančevu, ul. Zmaj Jovina 1a, u sali na prvom spratu. 

Prisutne je najpre pozdravio koordinator RPK Pančevo Zoran Černoh istakavši značaj teme i izrazivši zadovoljstvo povodom mogućnosti da se prezentacija održi zajedno sa radionicom za sve zainteresovane.

Potom se prisutnima obratila Tatjana Dijan ispred RRA Južni Banat govoreći o trendovima u svetu kada je ova problematika u pitanju i značaju što ranijeg prihvatanja ovog koncepta.

 

IMG 20221026 110930 800x482

 

U okviru radionice je predstavljen koncept i značaj cirkularne ekonomije, kao i projekat socijalne franšize „BIO SAPUNI“ sa praktičnom obukom za izradu ekoloških sapuna. 

Prezentaciju celog koncepta i samu radionicu je realizovala Sanida Klarić predstavnica neprofitne organizacije Udruženja "BIO IDEA za održivi razvoj".

Ovaj projekat je primer uspešne primene koncepta od strane ovog udruženja koje se bavi proizvodnjom sapuna od biljnih ulja (uključujući korišćeno jestivo ulje) i koje su podržale mnoge domaće i strane institucije i organizacije. 

 

komora pvo

 

Najveću pažnju prisutnih je izazvala izrada ekološkog sapuna na licu mesta.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00