petak, 28. oktobar 2022.  15:41h
Pročitano 654 puta

Počinje nastavak izgradnje objekta Zavoda za javno zdravlje Pančevo

Posle 14 godina biće nastavljeni radovi na izgradnji zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu, a sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije.

Radni sastanak u Gradskoj upravi Pančevo sa izvođačima radova za zgradu Zavoda za javno zdravlje u Pančevu Radni sastanak u Gradskoj upravi Pančevo sa izvođačima radova za zgradu Zavoda za javno zdravlje u Pančevu Grad Pančevo

 

Maja Vitman, gradska menadžerka povodom nastavka izgradnje zgrade Zavoda za javno zdravlje u Pančevu, organizovala je radni sastanak sa predstavnicima izvođača sa kojima je potpisan ugovor i stručnim nadzorom. 

Posle 14 godina biće nastavljeni radovi na izgradnji objekta Zavoda za javno zdravlje zahvaljući izuzenom angažmanu lokalne samouprave sredstvima koje je obezbedila Vlada Republike Srbije. Još jedna od kapitalnih investicija koju sprovodi grad Pančevo uz veliku zahvalnost Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, gde je objekat zgrade Zavoda prepoznat kao prioritetni projekat koji treba biti finansiran od strane Vlade Srbije. U ponedeljak ćemo imati sastanak u Ministarstvu za javna ulaganja, ali ono što sigurno znamo i sada je da će radovi početi u novembru. Objekat koji godina nije bio završavan, pokazao je koliko je neophodan tokom pandemije kovida 19 za sve građane ne samo Pančeva, nego i celog Južnobanatskog okruga. Sam objekat je prilično zahtevan za izvođenje radova, jer imamo neko zatečeno stanje, opremu, nove pravilnike i standarde po kojima ćemo izvoditi radove kako bi objekat dobio svoju namenu i funkciju, obrazložila je Vitman.

 

maja vitman

 

Kako je dodala, pored radova na samom objektu i fasadi, biće ugrađen lift i rampa za potrebe osoba sa invaliditetom, kao i uređena parking mesta za zaposlene ispred zgrade Zavoda za javno zdravlje. 

Takođe, u saradnji sa svim korisnicima u blokovskom delu zdravstvenih objekata urađena je i preparcelacija i odvojene su parcele za potrebe ZZJZ Pančevo, Doma zdravlja, Srednju medicinsku školu „Stevica Jovanović“ i Opštu bolnicu Pančevo, rekla je Maja Vitman posle sastanka.

Radovi na objektu počeli su pre 14 godina, još 2008. godine, trajali su u kontinuitetu do 2011. godine, obustavljani su dva puta, drugi put je bilo februara 2013. godine zbog nepropisnog vođenja gradilišta i nedostatka sredstava da se objekat završi. 

U to vreme radove su izvodili firma „Montera“ i „PMC Inženjering“. 

 

Radni sastanak Objekat ZZJZ 4

 

Tada je sa Kancelarijom za javna ulaganja bio potpisan ugovor za finansiranje koji je raskinut aprila 2020. godine zbog vanrednog stanja izazvanog pandemimijom korona virusa. 

Objekat je konzerviran tokom 2013. i 2014. godine od daljeg propadanja. Ove godine ponovo je raspisan tender i potpisan ugovor za izvođenje radova. 

U cilju usaglašavanja sa izmenom Zakona o planiranju i izgradnji i pozitivnim propisima urađen je nov projekat za građevinsku dozvolu koja je dobijena ove godine, jer su prethodni uslovi istekli. 

 

nezavrsena zgrada zavoda

 

Za završetak radova na objektu Zavoda za javno zdravlje u Pančevu, Vlada Srbije izdvojila je 217 miliona dinara sa PDV-om, a rok za završetak radova je narednih 360 dana.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00