sreda, 26. oktobar 2022.  23:21h
Pročitano 268 puta

Održana radionica o izradi Srednjoročnog plana grada Pančeva

Gradska menadžerka Maja Vitman i Konsultantski tim angažovan za izradu Srednjoročnog plana grada Pančeva 2023-2025 – Business Development Solutions Consalting doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu održali su danas uvodnu radionicu i prezentaciju metodologije za izradu Srednjoročnog plana.

Radionici su prisustvovali rukovodioci tematskih radnih grupa i članovi koji su bili raspoloživi. Sastankom je predsedavala gradska menadžerka Maja Vitman. Radionici su prisustvovali rukovodioci tematskih radnih grupa i članovi koji su bili raspoloživi. Sastankom je predsedavala gradska menadžerka Maja Vitman. Pančevo MOJKraj

 

Radionici su prisustvovali rukovodioci tematskih radnih grupa i članovi koji su bili raspoloživi. Radionica je održana u Velikoj Sali u Gradskoj upravi Pančevo.

Sastankom je predsedavala gradska menadžerka Maja Vitman.

U skladu sa zakonskim propisima i obavezama lokalne samouprava nastavljamo sa daljim aktivnostima po pitanju strateških planiranja. Nakon usvojenog Plana razvoja za period od 2022-2028, kao što smo najavili realizaciju planiranja spuštamo na niže planske dokomunte, koji će se baviti detaljnom analizom i planiranjima u svim segmentima za reriod od naredne tri godine. Plan razvoja će biti usvojen nakon budžetske skupštine, početkom sledeće godine i biti tema analize i usaglašavanja na godišnjem nivou. Želim da se zahvalim svim učesnicima, kolegama i građanima na dosadašnjoj saradnji, aktivnom učešću i sugestijama koje su od najvišeg značaja, izjavila je Maja Vitman.

Skupština grada Pančeva je donela Plan razvoja grada Pančeva 2022-2028. U skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu Republike Srbije, obaveza lokalne samouprave je da donese srednjoročni plan kao element operacionalizacije dugoročnog plana razvoja za period od tri godine koji usvaja skupština jedinice lokalne samouprave.

Gradsko veće grada Pančeva je donelo Odluku o izradi Srednjoročnog plana grada Pančeva 2023-2025 3. oktobra 2022. godine. 

U skladu sa navedenom Odlukom, Gradsko veće grada Pančeva je obrazovalo Koordinacioni tim za izradu Srednjoročnog plana, a na osnovu predloga Koordinacionog tima, Rešenjem Gradonačelnika obrazovane su tematske (sektorske) radne grupe za izradu Srednjoročnog plana, po oblastima planiranja, kao i za Plan razvoja: 

1. Radna grupa Privredni razvoj 

2. Radna grupa Socijalni razvoj

3. Radna grupa Infrastruktura i urbanističko planiranje

4. Radna grupa Zaštita životne sredine

5. Radna grupa Lokalna uprava i komunalne delatnosti

6. Radna grupa programsko budžetiranje 

Za izradu Srednjoročnog plana, Grad Pančevo je zaključio Ugovor o nabavci usluge izrade Srednjoročnog plana sa konsultantskim timom koji čine Business Development Solutions Consalting doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. 

 

pancevo radionica za srednjerocni plan

 

U Gradskoj upravi su 26. oktobra gradska menadžerka Maja Vitman i konsultanti za članove koordinacionog tima i radnih grupa/podgrupa za izradu Srednjoročnog plana održali uvodnu radionicu na kojoj je predstavljena metodologija za izradu Srednjoročnog plana, termin-plan realizacije projekta ''Izrada Srednjoročnog plana grada Pančeva 2023-2025'', registar ključnih rizika i plan održavanja radionica za izradu Srednjoročnog plana.

U naredna tri meseca Koordinacioni tim za izradu Srednjoročnog plana i tematske (sektorske) radne grupe za izradu Srednjoročnog plana će uz podršku konsultantskog tima izraditi nacrt dokumenta koji će nakon unetih sugestija biti dovršen i upućen Skupštini grada Pančeva na usvajanje. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00