petak, 7. oktobar 2022.  21:17h
Pročitano 1129 puta

Donatorska priredba povodom jubileja škole “Bratstvo Jedinstvo”

U prepunoj sali Spomen-doma u Vojlovici u Pančevu održana je priredba povodom Dečje nedelje i 50 godina rada OŠ “Bratstvo Jedinstvo” u sadašnjoj zgradi. Učenici OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ i kulturno umetnička društva „Tamaši Aron“ i „Đetvan“ pripremili su program u kojem su uživali svi prisutni. 

Osnovna škola „Bratstvo Jedinstvo” iz Pančeva, s tradicijom dužom od 130 godina, ove godine obeležava 50 godina od preseljenja u sadašnju zgradu Osnovna škola „Bratstvo Jedinstvo” iz Pančeva, s tradicijom dužom od 130 godina, ove godine obeležava 50 godina od preseljenja u sadašnju zgradu OŠ Bratstvo Jedinstvo

 

Događaj je imao i humantarni karakter, te se kolektiv i učenici zahvaljuju svima koji su podržali ovu ideju, da svojim prilozima učestvuju u poboljšanju uslova rada u školi, kaže Ksenija Carević, direktorka OŠ “Bratstvo Jedinstvo”.

 

os bratstvo jedinstvo donatorska priredba

 

Na početku priredbe  dodeljene su nagrade za učenike David Kerekeš i Ivan Šandor Ješić za osvojena priznanja na literarnom konkursu Srpskog kulturnog centra u San Dijegu. 

Osnovna škola „Bratstvo Jedinstvo” iz Pančeva, s tradicijom dužom od 130 godina, ove godine obeležava 50 godina od preseljenja u sadašnju zgradu u Ulici Šandora Petefija 33–35, koja je te 1972. godine bila novo i moderno zdanje.

 

ucesnici priredbe

 

Škola, inače, sa svojim prostranim holom, velikom fiskulturnom salom i zelenim dvorištem ima puno potencijala za dalji razvoj, ali da bi mogla da zakorači ka izvesnijoj budućnosti neophodno je da budu rešena neka prioritetna pitanja.

Među posetiocima donatorske priredbe bila je i gradska menadžerka Maja Vitman.

 

priredba u vojlovici

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00