petak, 30. septembar 2022.  12:48h
Pročitano 580 puta

Biciklistička vožnja „Daj pedalu raku“ 1. oktobra u Pančevu

Biciklistička vožnja „Daj pedalu raku“ biće održana u subotu, 1. oktobra u 12 sati i u Pančevu, u Narodnoj bašti, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo i udruženja “Ženski centar Milica”.

U Pančevu vožnja će početi na ulazu u Narodnu baštu (ulica Pasterova) U Pančevu vožnja će početi na ulazu u Narodnu baštu (ulica Pasterova) ZZJZPA

 

Ova biciklistička vožnja ima za cilj da pruži podršku ženama koje se bore sa rakom dojke, da promoviše važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda i da skrene pažnju na značaj upražnjavanja zdravih stilova života, posebno sporta, sa akcentom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji.

Biciklistička vožnja “Daj pedalu raku” će početi u 12 časova u celom regionu, 1. oktobra.

U Pančevu vožnja će početi na ulazu u Narodnu baštu (ulica Pasterova), zatim će se voziti biciklističkom stazom oko Narodne bašte (ulicom Miloša Trebinjca, Prvomajskom, Bore Stankovića, zatim biciklističkom stazom u ulici Miloša Obrenovića i ulicom Miloša Trebinjca nazad na početak vožnje - ulaz u Narodnu baštu).

Pančevo će, po treći put, biti na mapi gradova gde se ova vožnja organizuje.

Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje “Daj pedalu raku” koja se sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i uz podršku IJZS "Dr Milan Jovanović Batut".

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00