petak, 30. septembar 2022.  07:43h
Pročitano 789 puta

Đaci iz Omoljice na prijemu kod ministra prosvete

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je 28. septembra učenike i nastavnike koji su osvojili prvo mesto na 35. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja, održanom u Zadru od 24. do 27. septembra. U pobedničkom timu bili su Hana Ćirić i Lazar Đukanović (12 godina, OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica), Mina Gladović (11 godina, OŠ „Kadinjača“, Loznica) i Jonatan Zakić (12 godina, OŠ „Đorđe Jovanović“, Novo Miloševo).

Na prijemu kod ministra prosvete bili su i đaci iz Omoljice Lazar Đukanović i Hana Ćirić i njihov nastavnik Miodrag Tasić Na prijemu kod ministra prosvete bili su i đaci iz Omoljice Lazar Đukanović i Hana Ćirić i njihov nastavnik Miodrag Tasić MPN

 

Ponosan sam na naše učenike, koji su uz podršku svojih nastavnika, na međunarodnom takmičenju  svojim znanjem o saobraćaju pobedili svoje vršnjake iz 19 zemalja i tako zauzeli prvo mesto. Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije, koji više od pola veka u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja organizuje takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“, učenici imaju mogućnost i da se na ovaj način upoznaju sa saobraćajnim propisima. Takođe, u programima za osnovnu školu, kroz različite predmete i programe, učenici obrađuju različite teme koji se odnose na bezbednost u saobraćaju, rekao je ministar Ružić.

 

u mpn djaci

 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici AMSS na čelu sa generalnim sekretarom Milanom Nikolićem.

Prijemu su prisustvovali nastavnici: Dušan Todorović (glavni trener koji je pripremao ekipu za evropsko takmičenje), Miodrag Tasić, Željko Nikolić i Dragan Nađalin.

Učenici koji su pobedili na evropskom takmičenju koje organizuje međunarodna organizacija FIA, čiji je AMSS član, pobednici su republičkog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“.

 

na prijemu kod ministra

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00