sreda, 13. januar 2016.  14:48h
Pročitano 4553 puta

Počela rekonstrukcija ambulante na Starom Tamišu

Rekonstrukcija ambulante na Starom Tamišu počela je juče, a danas su objekat obišli dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja Pančevo, Gordana Jovković, predsednica MZ Stari Tamiš i Srđan Aleksa, vlasnik preduzeća Stari Tamiš, koji finansira ove radove.

dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja Pančevo, Gordana Jovković, predsednica MZ Stari Tamiš i Srđan Aleksa, vlasnik preduzeća Stari Tamiš obišli radove u ambulanti dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja Pančevo, Gordana Jovković, predsednica MZ Stari Tamiš i Srđan Aleksa, vlasnik preduzeća Stari Tamiš obišli radove u ambulanti V.J.P.

U naredne dve do tri nedelje biće okrečene prostorije ambulante i zamenjena stolarija na objektu.

U ovom naselju živi blizu 1.000 stanovnika, a po važećim propisima Ministarstva zdravlja, ne postoje zakonski uslovi da lekar bude stalno angažovan, već samo tri puta nedeljno.

 

2a obilazak radova

 

Dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja pozdravio je potez vlasnika Starog Tamiša koji su omogućili da se objekat ambulante na Starom Tamišu po prvi put posle 40 godina renovira.

Ova ambulanta je bila u veoma lošem stanju. Dok je bilo više kadrova i više ljudi, građani su imali lekara svakodnevno od 10 do 13 časova. Pošto Stari Tamiš ne ispunjava uslove da ovde bude stalno angažovan lekarski tim, mi smo našli neko srednje rešenje. Poslednje tri i po godine, tri popodneva nedeljno šaljemo lekarsku ekipu da pregleda stanovnike naselja, rekao je dr Ovuka.

Srđan Aleksa, vlasnik preduzeća Stari Tamiš je izjavio da žele da budu i dalje dobre komšije sa ljudima koji žive u naselju i uređenje ambulante za njih je bio logičan čin.

Pre sedam godina kada smo došli u ovu firmu, zatekli smo domaćinsku situaciju, korektan odnos prema firmi i ovom naselju. Nastavili smo tu tradiciju. Smatramo da firma mora da napreduje i dalje, da ljudi zaposleni u njoj imaju redovne plate, a da naselje i firma i dalje sarađuju, jer mi smo ovde svi jedno. „Stari Tamiš ad“ je zato donator, da se uredi ova ambulanta, jer je ona ipak prva pomoć ljudima koji žive u ovom naselju i važna je za zdravlje građana, rekao je Aleksa.

Gordana Jovković, predsednica MZ Stari Tamiš potvrdila je da imaju dobru saradnju sa vlasnicima preduzeća Stari Tamiš i da je dogovor oko rekonstrukcije ambulante vrlo brzo napravljen.

 

1a Gordana Jovkovic predsednica MZ Stari Tamis

 

Građani su zadovoljni izabranim lekarom. S obzirom da nisu rešeni imovinsko pravni odnosi i da Dom zdravlja Pančevo nije preuzeo ovaj objekat, ovo će nam puno značiti. Iz Doma zdravlja šalju nam lekara tri puta nedeljno, što za sada pokriva potrebe građana. Želim da se zahvalim Kompaniji „Almeks“ na razumevanju i na prepoznavanju naših potreba, jer na ovom objektu nije bilo nikakvih rekonstrukcija, rekla je ona.

Dogovor Starog Tamiša i predsednice MZ Stari Tamiš je da se u ovoj godini uradi krečenje, fasada zgrade i neophodna „krpljenja“ kako bi se zgrada što pre dovela u što pristojnije stanje, jer se u nju nije ulagalo četiri decenije. Vrednost radova procenjuje se na oko 10 hiljada evra.

 

1a Gordana Jovkovic Srdjan Aleksa i dr Slobodan Ovuka

 

Stari Tamiš a.d. će i narednih godina u skladu sa mogućnostima pomagati u rekonstrukciji ambulante u ovom naselju.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(15 glasova)

Komentari  

+2 #1 ljilja 13-01-2016 22:21
:D jos kad bi mogli da biramo lekara...i kad bi postojala mogucnost da mozemo primati injekcije...i kad bi imali aparat za merenje pritiska.............
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00