ponedeljak, 11. januar 2016.  21:00h
Pročitano 1728 puta

Novinari i građani protestovali u Pančevu

Protest "Novinari ne kleče/predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" održan je danas u Pančevu, Beogradu i u još 12 gradova Srbije. 

Protest novinara i građana održan je večeras i u Pančevu Protest novinara i građana održan je večeras i u Pančevu A. Stojković

U Pančevu su se okupljenim novinarima nekoliko redakcija priključili i građani. 

Medijski profesionalci okupili su se po treći put, a u Pančevu po prvi put, sa zahtevom za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića zbog seksističke uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović. 

Skupovi su počeli u 19 sati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Čačku, Boru, Mladenovcu, Lazarevcu, Kikindi, Vranju, Pančevu, Kraljevu i Novom Pazaru.

Na skupu u Pančevu proglas Inicijative “Novinari ne kleče” pročitala je mlada novinarka iz Dolova, Mara Nedeljković, urednica portala Videlo.

 

Proglas je procitala Mara Nedeljkov

 

Ispred Gradske uprave u Pančevu okupili su se članovi redakcija “Pančevo MOJKraj.rs”, “013info”, “Videlo”, “Pančevac”, RTV Vojvodine i dopisništva RTS-a, nekadašnji novinari, ali i građani, nekoliko odbornika i predstavnici opozicije.

Uoči protesta "Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, ko je ministar odbrane?" izdat je i proglas novinara koji je pročitan na skupu u svakom od gradova.

Suštinski, cilj svih ovih protesta, koji se održava u 14 gradova, je odbrana prava građana na informisanje.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00