četvrtak, 1. septembar 2022.  14:19h
Pročitano 541 puta

Gradonačelnik Pančeva poželeo prvacima srećan polazak u školu

Gradonačelnik Pančeva prisustvovao je danas svečanosti povodom prijema prvaka u OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu. On je tom prilikom prvacima poželeo srećan polazak u školu ističući da je ovo važan dan za njih i njihove roditelje. 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva prisustvovao je svečanosti prijema prvaka u OŠ "Vasa Živković" u Pančevu Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva prisustvovao je svečanosti prijema prvaka u OŠ "Vasa Živković" u Pančevu Grad Pančevo

Želim da vam školovanje bude nova, zanimljiva igra. Da stičete nova znanja i nove drugare, jer škola je mesto gde učite, ali i mesto gde se družite i igrate. Želim da vam škola ne predstavlja obavezu, nego da s radošću idete u školu i kada odrastete da imate lepe uspomene iz đačkog doba. Uz pomoć nastavnika, roditelja i drugara mislim da ćete lako savladati slova i brojeve i zadatke koje budete dobijali, jer je đačko doba najlepše i najbrezbrižnije doba. Naravno i Grad Pančevo će nastaviti da ulaže u obrazovni sistem i da podržava đake, motiviše ih i nagrađuje za postignute uspehe, kao što to radimo već dugi niz godina. Vaš zadatak je da učite, a naš zadatak je da vama, deci, omogućimo i pomognemo da što lakše usvajate nova znanja, da vam olakšamo da savladate svaku prepreku, kako biste izrasli u obrazovane, zadovoljne, dobre i odgovorne mlade ljude. Bez obrazovanih mladih ljudi nije moguć ni dalji napredak i razvoj našeg grada, zato ćemo nastaviti da podržavamo, ulažemo, razvijamo i da prilagođavamo obrazovni sistem, kako bi vas što bolje pripremili za budućnost. Svim prvacima želim srećan početak školske godine, ali i svim ostalim đacima koji se vraćaju u školske klupe želim uspešnu novu školsku godinu, kao i vašim poditeljima i nastavnicima, rekao je gradonačelnik Pančeva u svom obraćanju prvacima.

 

302133315 1089865678571736 2664659315766314379 n

 

Ukupan broj prvaka u 2022/23. godini na terotoriji grada Pančeva je 1.135.

U OŠ „Vasa Živković“ školske 2022/23. godine u prvi razred upisano je 73 učenika u tri odeljenja. Škola ima 697 učenika u 28 odeljenja. 

OŠ „Vasa Živković“ je najstarija škola u gradu. Poznata je po veoma stručnom i iskusnom nastavnom kadru koji je izveo mnogobrojne uspešne generacije učenika koji su stasali u odgovorne, vredne i uspešne ljude.

Prošle godine je grad Pančevo u okviru davanja za radove tekućeg održavanja škola izdvojio 500.000 dinara za popravku poda i opremanje kabineta za fiziku, ove godine 1.000.000 dinara za sanaciju toaleta, što je i završeno.

 

os vasa zivkovic prijem prvaka pancevo

 

Grad Pančevo u saradnji sa Komitetom za bezbednost saobraćaja je i ove godine podelio svetloreflektujuće prsluke đacima prvacima kako bi oni bili uočljivi učesnicima u saobraćaju. 

Bezbednost svih učesnika u saobraćaju je važna, dece najvažnija, te iz Gradske uprave apeluju na vozače s obzirom da je nova školska godina počela, da obrate posebnu pažnju na brzinu u zonama oko osnovnih i srednjih škola.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00