utorak, 30. avgust 2022.  20:42h
Pročitano 197 puta

Gradonačelnik Pančeva: Kružni tok kod Plinare otvoren za saobraćaj

Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva saopštio je da su radovi na kružnom toku kod plinare gotovi, te da je kružni tok zvanično otvoren za saobraćaj. Projekat izgradnja kružnog toka jedna je od najkapitalnijih investicija u gradu koja je završena ove godine.

Projekat izgradnje kružnog toka jedna je od kapitalnijih investicija u gradu koja je završena ove godine Projekat izgradnje kružnog toka jedna je od kapitalnijih investicija u gradu koja je završena ove godine Grad Pančevo

Radovi su finansirani iz budžeta Grada i za tu namenu je izdvojeno 72 miliona dinara.

Kompletna rekonstrukcija podrazumevala je celokupnu zaštitu gasovoda i toplovoda koji se nalaze na ovom potezu, optičke kablove, potpunu rekonstrukciju fekalne i kišne kanalizacije, kao i novu organizaciju saobraćaja u ovom delu, a sve je sprovedeno od sredine maja do kraja avgusta, s minimalnim vremenom potpune obustave saobraćaja od samo 10 dana.

 

20220830 105532

 

Kružni tok je jedna od kapitalnih investicija koje smo realizovali ove godine u našem gradu, uz centralno gradsko jezgro i gradski kej. Veoma sam ponosan i zadovoljan što smo ovu investiciju uspeli da realizujemo u veoma kratkom roku, bez obzira na kompleksnost same ove raskrsnice i na sve što se nalazi ispod ove raskrsnice, gasovod, toplovod, optički kablovi, instalacije fekalne i kišne kanalizacije, ali i sve one podzemne instalacije koje su neophodne da funkcionišu objekti koji se nalaze oko kružnog toka. Imali smo zbog vremenskih uslova malo pomeranje roka završetka radova, ali ono što je najvažnije, radovi su završeni, kružni tok je pušten za saobraćaj, saobraćajnica je u funkciji i njen značaj je zaista veliki. Znamo da se godinama, tj decenijama unazad pričalo o ovom kružnom toku, jer je Ulica Miloša Obrenovića najopterećeniji putni pravac u našem gradu, a iz naselja Strelište se ovoj saobraćajnici prilazi kroz Ulicu Vojvođanski bulevar, što je uzrokovalo česte zastoje u saobraćaju. Problem su takođe predstavljale i ne tako retke saobraćajne nezgode. Nadam se da smo ovim kružnim tokom uspeli da i to rešimo i podignemo bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Ovakvim rešenjem raskrsnice u mnogome doprinosimo da nemamo više probleme kakve smo imali u prošlosti, rasterećivanje saobraćaja i podizanje bezbednosti u saobraćaju na najviši mogući nivo je i najveći benefit ovog projekta, rekao je gradonačelnik Stevanović.

 

20220830 104522

 

Stevanović je istakao da je gradska vlast veoma ponosna što su u tako kratkom vremenskom periodu uspeli da urade jednu ovakvu raskrsnicu, koja je izuzetno kompleksna.

Veliki je izazov za putare da je reše, a pogotovu u tako kratkom vremenskom periodu. Grad Pančevo kroz telo koje je formirano u gradu Pančevu, Komitet za bezbednost saobraćaja, u koje su uključeni svi relevantni činioci koji se bave bezbednosti u saobraćaju u našem gradu, Policijska uprava, Prekršajni sud, javno-komunalna i javna poduzeća i naravno, Sekretarijat za saobraćaj Gradske uprave. Razmatrali smo i neke druge tačke u našem gradu koje su problematične, pre svega u smislu bezbednosti saobraćaja, ali i iz ugla, smanjivanja gužve i obezbeđivanja „tečnijeg“ saobraćaj u našem gradu. Svakako jeste plan da u budućnosti nastavimo sa rešavanjem tih problema kružnim tokovima. Prvo sledeće o čemu razmišljamo jest raskrsnica na kraju Ulice Miloša Obrenovića, na početku ulice kod policijske stanice, da se reši kružnim tokom i kod autobuske stanice u ovom delu koji se nalazi u Ulici Miloša Trebinjca, odnosno raskrsnica ulica Miloša Trebinjca, Oslobođenja i Vojvode Radomira Putnika. Kružni tokovi jesu, kako je i struka rekla, najbolje rešenje za „tečniji“ protok saobraćaja u naseljenom mestu, ali i za podizanje bezbednosti saobraćaja u gradu, tako da ćemo mi u budućnosti ići u tom pravcu, da projektujemo ali i realizujemo kružne tokove u našem gradu, rekao je Stevanović.

 

20220830 105224

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00