subota, 13. avgust 2022.  20:14h
Pročitano 473 puta

Privode se kraju radovi na izgradnji kružnog toka kod Plinare

U Pančevu će u ponedeljak, 15. avgusta početi treća faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare. Treća faza obuhvatiće radove na izgradnji fizičkih ostrva kod desnog skretanja, pešačkim i biciklističkim stazama, obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizaciji i drugih radova, pri čemu je potrebna potpuna obustava saobraćaja na svim prilazima raskrsnici.

Treća faza radova na izgradnji kružnog toka trebalo bi da traje od 15. do 25. avgusta Treća faza radova na izgradnji kružnog toka trebalo bi da traje od 15. do 25. avgusta Pančevo MOJKraj

 

Ova treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice.

Gradilište je obišla i gradska menadžerka Maja Vitman kako bi se uverila da je sve spremno za početak treće faze radova.

 

20220813 110623 1

 

Zatvara se za saobraćaj deo ulice Miloša Obrenovića u Pančevu zbog treće, završne, faze radova na izgradnji novog kružnog toka kod Plinare. Uvodi se privremeni režim motornog, biciklističog i pešačkog saobraćaja na delu ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanskog bulevara u zoni kružnog toka, u vremenskom periodu od 15. do 25. avgusta, za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulica Miloša Obrenovića i Vojvođanskog bulevara (kružni tok) u Pančevu - III faza. Deo ulice Miloša Obrenovića od prilaza raskrsnici sa ulicom Pere Segedinca do ulice Kneza Mihaila Obrenovića biće potpuno zatvoren za odvijanje saobraćaja. Saobraćaj će biti preusmeren na ulice Pere Segedinca i Kneza Mihaila Obrenovića, najavila je Maja Vitman.

Biće omogućeno dvosmerno kretanje u ulici Sterijina (u postojećem stanju je jednosmerna), zbog zatvaranja izlaska na ulicu Miloša Obrenovića.

 

20220813 110858 1

 

U vreme trajanja ovih radova i zabrane odvijanja saobraćaja biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija i oprema u pomenutim zonama – saobraćajni znaci, zapreke, table obaveštenja i upozorenja za pešake, kao i odgovarajuća privremena saobraćajna signalizacija namenjena vozačima (prema potrebi).

Određuje se i ukidanje autobuskog stajališta u ulici Miloša Obrenovića kod Policijske uprave Pančevo i pekare za oba smera za sve linije javnog gradskog prevoza putnika dok traje privremeni režim saobraćaja. 

Sve linije javnog gradskog i međumesnog prevoza putnika biće preusmerene na ulice Oslobođenja, Lava Tolstoja i Milke Marković.

 

Измена траса

 

Radovi su počeli 17. maja. U prvoj fazi radila se rekonstrukcija kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza na jednoj polovini ulice Miloša Obrenovića (južni deo raskrsnice) i krak raskrsnice ulice Vojvođanski bulevar.

Druga faza obuhvatila je radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i ulice Sterijine. 

Vrednost izgradnje kružne raskrsnice iznosi 72 miliona dinara sa PDV-om.

 

20220813 105848 1

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00