sreda, 10. avgust 2022.  14:47h
Pročitano 383 puta

Izbor za najlepšu baštu i balkon Pančeva

JKP „Zelenilo“ i ove godine organizuje izbor za najlepše uređenu baštu i balkon u Pančevu. Zainteresovani građani mogu da se prijave za ovaj konkurs od danas do 10. septembra.

Proglašenje najlepših balkona i bašti Pančeva biće održano 16. septembra u Narodnoj bašti Proglašenje najlepših balkona i bašti Pančeva biće održano 16. septembra u Narodnoj bašti JKP Zelenilo

 

Pravo učešća imaju samo kandidati sa teritorije grada Pančeva, a zainteresovani se mogu prijaviti tako što će poslati slike svoje bašte ili balkona uz svoje podatke na mejl - Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na viber broj 060/6345615.

Na osnovu prijave i fotografija sugrađana zainteresovanih za ovo cvetno takmičenje komisija  JKP “Zelenila” koja se sastoji od pet članova, inženjera hortikulture zaposlenih u Zelenilu, obićiće prijavljene gde stiče bolji utisak o stanju i izgledu prijavljenih bašti i balkona.

Proglašenje najlepših balkona i bašti Pančeva biće održano 16. septembra u Narodnoj bašti - Eko Paviljon Kafe galerija.

Kao i ranijih godina, proglašenje pobednika u obe kategorije, pratiće i izložba koju pripremaju zaposleni u “Zelenilu” a koja ima za cilj da, kolažnim prikazom bašti i balkona svih prijavljenih, motiviše i ostale Pančevce da više vode računa o životnom okruženju, zelenilu koje nas okružuje i samom očuvanju životne sredine.

Ova izložba biće postavljena u prostoru Kafe galerije 16. septembra. Svi zainteresovani će dolaskom u Narodnu baštu imati prilike da zavire u šarena dvorišta i cvetne balkone Pančeva.

Kao i ranijih godina, JKP Zelenilo se potrudilo da obezbedi simbolične poklone za sve prijavljene kao i zahvalnice koje će prisutnima uručiti članovi komisije ispred JKP Zelenila.

 

detlaji konkusa

 

Posebno interesovanje svake godine vlada za vaučere koje Zelenilo poklanja pobednicima u obe kategorije. 

Ove godine biće podeljeno šest vaučera koje će dobitnici moći da iskoriste za kupovinu sadnog materijala u cvećari ili rasadniku JKP “Zelenilo”. 

Za treće mesto u kategoriji najlepše uređenog balkona namenjen je vaučer u visini od 4.000,00 dinara, za drugo mesto vrednost vaučera će biti 6.000,00 dinara, dok će vlasnik najlepšeg balkona dobiti vaučer od 8.000,00 dinara. 

U kategoriji najlepše bašte, trećeplasirani učesnik ovog cvetnog takmičenja osvojiće vaučer u vrednosti od 6.000,00 dinara, osvajač drugog mesta dobija vaučer od 8.000,00 dinara, a nosilac epiteta “vlasnik najlepše bašte u Pančevu” dobiće vaučer u vrednosti od 10.000 dinara.

JKP Zelenilo Pančevo već četrnaest godina organizuje akciju odabira Najlepše uređene bašte i balkona sa ciljem da, i na ovaj način, skrene pažnju Pančevcima na važnost očuvanja zelenih površina i životne sredine. Ovo je takođe prilika za razmenu iskustava i ideja između zaposlenih u Zelenilu i onih koji se prijavljuju na ovo takmičenje, a neretko se na sveopšte zadovoljstvo izrode i interesantna rešenja za pojedine zelene površine u Pančevu, kaže Danilo Bjelica, direktor JKP „Zelenilo“. 

U nadi da će svi dosadašnji rekordi, što se broja prijavljenih tiče, biti premašeni, JKP “Zelenilo” poziva sve one verne učesnike - koji se već godinama prijavljuju na ovo takmičenje, kao i sve one koji do sada nisu imali prilike da se oprobaju u ovakvom nadmetanju, da se, slanjem fotografija nalepših kutaka svojih balkona ili bašta, što pre prijave na ovo već tradicionalno, cvetno takmičenje.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00