petak, 5. avgust 2022.  14:28h
Pročitano 125 puta

U toku je izgradnja atarskog puta u Jabuci

U Jabuci je u toku izgradnja atarskog puta u dužini od 2 km. Spajanjem ovog novog sa već postojećim atarskim putem poljoprivrednicima u Jabuci će biti znatno olakšan prolaz kroz atar, tako da će lako stizati do svojih njiva.

Poljoprivrednici u Jabuci dobijaju 2 km novih atarskih puteva Poljoprivrednici u Jabuci dobijaju 2 km novih atarskih puteva MZ Jabuka

Novi atarski put omogućen je kroz dobru saradnju MZ Jabuke i Gradske uprave i u dogovoru sa Sekretarijatom za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje svake godine od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine.

 

atarsski put u jabuci

 

Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj svake godine izdvaja sredstva za izgradnju i rekonstrukciju atarskih puteva, kako bi poljoprivrednicima olakšali prilaz do poseda odnosno njiva. 

Atarski putevi se rade u dogovoru sa poljoprivrednim udruženjima, na zahtev skupština mesnih zajednica, jer su od izuzetnog značaja za poljoprivrednike i jedan su od prioriteta lokalne samouprave. Uređenjem atarskih puteva povećava se i bezbednost u saobraćaju.

 

novih 2 km atarskog puta u jabuci

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00