četvrtak, 4. avgust 2022.  19:14h
Pročitano 610 puta

Asfaltira se dvorište Američkih zgrada, radovi gotovi u septembru

Rekonstrukcija dvorišta Američkih zgrada u centru Pančeva je u završnoj fazi. Asfaltira se dvorište, priprema teren za tartan podlogu za moderno dečje igralište, a za koji dan počeće i postavljanje stubova javne rasvete. Građevinski radovi trebalo bi da budu završeni do 15. septembra, dok će sadnja drveća i ozelenjavanje biti realizovani u oktobru, kada vremenski uslovi budu pogodni za takvu vrstu radova.

Narednih dana biće postavljeno dečje igralište, kao i nova javna rasveta u dvorištu Američkih zgrada Narednih dana biće postavljeno dečje igralište, kao i nova javna rasveta u dvorištu Američkih zgrada Pančevo MOJKraj

 

Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman i u razgovoru s izvođačima radova upoznala se s tokom trenutnih radova.

Narednih dana biće postavljeno dečje igralište, kao i nova javna rasveta. Stanovnici Američkih zgrada imali su velike probleme sa javnim osvetljenjem ranije. Biće i veliki broj klupa, urbanog mobilijara što će dodatno podići kvalitet života i boravka u ovom prostoru u centru grada. Radovi se izvode svakog dana. Zahvalila bih se pre svega svim stanovnicima Američkih zgrada na strpljenju tokom izvođenja radova, posebno jer su izvođači poslednjih nedelja radili sedam dana u nedelji ne bi li se rok ispoštovao, rekla je Maja Vitman.

Gradska menadžerka je podsetila da se sa radovima krenulo u zimskom periodu.

Zbog loših vremenskih uslova radovi na gradilištu bili su i zaustavljeni. Želim da istaknem kvalitet izvedenih radova. Ove zgrade zidane su šezdesetih godina prošlog veka, kada su izgrađene i podzemne instalacije. Od tada nije bilo značajnijih radova na podzemnim instalacijama. Sprovodeći ove radove utvrdili smo da veliki broj instalacija nije bio kartiran, a dosta instalacija bilo je i pogrešno kartirano. Na terenu smo se zbog toga suočavali s velikim brojem problema što je uticalo i na to da se rok za izvođenje radova produži. Kvalitet izvedenih radova je dobar i svi koji žive ovde biće zadovoljni kad svi radovi budu završeni, rekla je Maja Vitman.

maja vitman americke zgrade

 

Gradska menadžerka je istakla i da će ovaj projekat rekonstrukcije dvorišta Američkih zgrada, urbanog džepa grada od velikog značaja, biti odličan primer dobre prakse za naredne projekte.

Dvorište Američkih zgrada nije imalo kišnu kanalizaciju što je godinama stvaralo velike probleme stanarima. Sada je taj problem trajno rešen.

Jedna od prvih i prioritetnih stvari koje smo krenuli da radimo ovim projektom jeste izgradnja nedostajuće kišne kanalizacije i priključenje na ulicu Branka Radičevića koja je priključena na recipijent u Svetozara Miletića. Radovi u Branka Radičevića od Američkih zgrada do Svetozara Miletića su završeni i urađen je prvi sloj asfalta. Sutra u toku dana biće postavljen i drugi sloj asfalta, rekla je Vitman.

Kao kruna radova na ovom projektu biće izgrađeno i novo dečje igralište sa tartan podlogom i najmodernijim mobilijarom. Novo dečje igralište biće postavljeno do kraja avgusta.

Do kraja ove nedelje počeće se sa postavljanjem kandelabera kako bi građani u ovom dvorištu dobili javno osvetljenje. Trenutno se radi na postavljanju dodatnih ivičnjaka. U toku je prva faza asfaltiranja u dvorištu Američkih zgrada, a drugi sloj asfalta biće izliven sutra u toku dana. Želim još jednom da se zahvalim svima na dobroj saradnji, građanima na strpljenju, posebno izvođačima radova na dobroj saradnji. Zahvaljujem se na svim konstruktivnim primedbama koje smo dobili. Sve je to uzeto u obzir, zajedno smo radili taj projekat, sagledali sve potrebe. Dobili smo novi, adekvatan, broj parking mesta i nove trotoare. Time obezbeđujemo pre svega bezbednost svih učesnika u saobraćaju, rekla je Maja Vitman.

 

radovi u dvoristu americkih zgrada

 

Projektom rekonstrukcije je predviđeno i dodatno ozelenjavanje ovog prostora. 

Ovim projektom je predviđena i sadnja velikog broja stabala i ozelenjavanje dvorišta. To će se desiti u oktobru, kada vremenski uslovi budu idealni za taj posao. Građevinski radovi u dvorištu Američkih zgrada biće završeni u septembru, a ozelenjavanje će biti završeno u oktobru, naglasila je Vitman.

Gradska menadžerka je podsetila i da je Grad Pančevo izdvojio sredstva za izradu tehničke dokumentacije nakon čega će se pristupiti i kompletnoj rekonstrukciji ulice Branka Radičevića, s obzirom da se uveliko izvode radovi u drugom delu ulice, u naselju Gornji grad.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00