sreda, 3. avgust 2022.  16:27h
Pročitano 254 puta

Jovana Radonjin i Denira Prajdić nove koordinatorke Kancelarije za mlade

Jovana Radonjin i Denira Prajdić nove su koordinatorke Kancelarije za mlade u Pančevu. Njih dve izabrane su na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Grada Pančeva, saopštila je Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu.

Na konkurs Gradske uprave prijavilo se šest kandidata, a komisija je za nove koordinatorke izabrala Jovanu Radonjin i Deniru Prajdić Na konkurs Gradske uprave prijavilo se šest kandidata, a komisija je za nove koordinatorke izabrala Jovanu Radonjin i Deniru Prajdić Pančevo MOJKraj

 

Na konkurs se javilo šest kandidata, a na javnom konkursu sprovedenom u junu izabrane su Jovana Radonjić i Denira Prajdić. Komisija je odlučila da su njih dve najbolje rešenje. Jovana i Denira su već počele da obavljaju svoj posao tako da već u narednom periodu možemo da očekujemo nove aktivnosti iz Kancelarije za mlade. Grad Pančevo dodatno unapređuje omladinsku politiku tako što je našao prostora za dva nova koordinatora. Grad Pančevo je veliki grad i u razgovorima sa ministarstvom omladine i sporta došlo se do zaključka da su Pančevu potrebna dva koordinatora za mlade. One će imati iste nadležnosti. Omladina je veliki sektor i Pančeva ima potrebu za više od jednog koordinatora u Kancelariji za mlade, izjavila je Marija Jević.

Kako je rekla, uspostavljena je saradnja sa nevladinim organizacijama koje se bave mladima.

Nadamo se da ćemo uz njihove sugestije i sa novim koordinatorkama Kancelarije za mlade u bliskoj budućnosti imati napretka u ovoj oblasti. Saradnja sa nevladinim organizacijama je nešto što se pokazalo kao dobra praksa u čitavom svetu. Pokrenuta je i inicijativa za izradu Akcionog plana za mlade za period 2023-2025. koji se naslanja na Nacionalnu strategiju za mlade. To je prvi korak ka planiranju budućeg rada ovog "resora", rekla je Jević.

 

marija jevic

 

Ona je istakla i da je u planu da se pokrene inicijativa za Plan razvoja kulture za period 2023-2029. godine koja je takođe u skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja kulture.

U planu je i inicijativa za određivanje mesta u gradu na kojima bi nastupali samostalni umetnici.

Raspisan je konkurs za mlade koji traje do 1. novembra ili do utroška sredstava na koji mogu da se jave organizacije mladih i za mlade. Planirana sredstva za realizaciju projekata su u iznosu od 2.700.000 dinara.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00