ponedeljak, 4. januar 2016.  16:07h
Pročitano 2464 puta

Humanitarna akcija u Pančevu: Božić u CineStaru za decu "Spomenka"

Deca i mladi iz Doma za nezbrinutu decu „Spomenak” iz Pančeva proveli su zabavno praznično popodne u pančevačkom CineStar bioskopu uz projekciju filma „Božić kod Kuperovih".

Zoran Savić, direktor Blitz CineStara za Srbiju, istakao je da su vrata CineStar multipleksa uvek otvorena za decu bez roditeljskog staranja Zoran Savić, direktor Blitz CineStara za Srbiju, istakao je da su vrata CineStar multipleksa uvek otvorena za decu bez roditeljskog staranja PR Cinestar

Na poziv Uprave novootvorenog bioskopa deca su imala priliku da osete praznični duh, uživaju u kokicama, sokovima i svim pogodnostima najsavremenije eXtreme sale i neponovljivog bioskopskog iskustva sa 5 zvezdica.

Osoblje Cinestara nas je prijatno iznenadilo i ulepšalo nam je početak 2016. godine. Sama izgradnja ovog velikog bioskopa je već tokom leta izazvala veliku radoznalost kod naše dece i osvojila njihova srca u želji da što pre posete ovaj bioskop, rekla je direktorka Doma Tanja Lukić.

 

 IMG 0216

O kompaniji Blitz Cinestar:
Brend CineStar razvio se iz bioskopa kompanije Kieft & Kieft Filmtheater GmbH, koja je, nakon više od četiri decenije rada kao operater klasičnog bioskopa, još 1993. otvorila svoj prvi multipleks u Nemačkoj, te brend od tada predstavlja veličanstveni spoj jedinstvene arhitekture, vrhunskog komfora, sofisticiranog enterijera, kao i inovativnih tehnologija zvuka i slike – sa više od 100 multipleksa - i to ne samo u Nemačkoj, nego u više evropskih zemalja (Češka, Švajcarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i dr.)
Investicija CineStara i lokalnih investitora u tri projekta vredna više miliona evra donosi u Srbiju 18 sala sa ukupno 2.800 sedišta. U pitanju su bioskopi u Pančevu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Kompanija Blitz CineStar, vlasnik najvećeg lanca multipleksa i jedan od najuticajnijih regionalnih brendova  sa projektima koji se dovršavaju broji 17 multipleksa u regionu i 110 digitalnih dvorana, uključujući IMAX® i 4DX, kao i blizu 19 000 sedišta. Godinama predstavljaju jedan od najpoznatijih brendova u regionu i najveći bioskopski operater, koji u 2016. očekuje neverovatnu brojku od više od 4.000.000 kupljenih bioskopskih ulaznica.

 

 

Tanja Lukić je rekla da ova deca imaju veliko srce i jedan pogled na njih vraća nadu da je svet ipak lepo mesto.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, kao i svima onima koji na dnevnom nivou rade sa njima, njihove šanse da napreduju u životu se povećavaju. Mi se svakodnevno trudimo da doprinesemo njihovom razvoju, kako bismo im stvorili uslove za bolju i sigurniju budućnost. Bioskop svakako predstavlja lepšu stranu svakodnevice i jedan je od značajnog segmenta njihovog društveno-kulturnog života. Iskreno se nadam da je ovo danas samo početak jedne lepe saradnje CineStara i našeg doma, a sve za dobrobit naše dece, rekla je ona. 

Zoran Savić, direktor Blitz CinaStara za Srbiju, istakao je da su vrata CineStar multipleksa uvek otvorena za decu bez roditeljskog staranja i izrazio veliko zadovoljstvo na prilici da bude domaćin mladim gostima iz „Spomenka“.

Mnogi naši sadržaji posvećeni su upravo najmlađima. Cilj današnje akcije je bio da deci grada Pančeva koja nemaju mogućnosti, pružimo u ove praznične dane isto zadovoljstvo i uživanje u bioskopu kao onima koji to mogu i koji su već naši posetioci. Drago nam je što možemo makar simbolično da pomognemo lokalnoj zajednici i radujemo se već najavljenoj novoj poseti, istakao je Savić.

 

IMG 0219

 

Dom „Spomenak“ zbrinjava decu i mlade od sedam do 26 godina, bez roditeljskog staranja, kao i decu sa smetnjama u razvoju. Ova ustanova prepoznatljiva je po neverovatnoj energiji i trudu njenih zaposlenih da deci pruže vaspitanje, ljubav i finansijske uslove koji će im nadomestiti ono što im nedostaje.

U okviru doma „Spomenak“ postoji i prihvatilište - kratkotrajan smeštaj dece i omladine kojoj je on hitno potreban, a u okviru kojeg se obezbeđuje smeštaj, hrana i primena zdravstvenih mera do iznalaženja trajnijeg rešenja od strane nadležnog organa starateljstva.

Deca iz prihvatilišta su takođe u potpunosti uključena u redovne aktivnosti Doma i pružaju im se podjednake mogućnosti adaptacije, obrazovanja, kreativnog angažovanja, kao i deci na stalnom smeštaju u Domu. 

 

Autor:  PR CineStar
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00