ponedeljak, 4. januar 2016.  12:38h
Pročitano 2353 puta

Putevi prohodni, putari spremni za sneg i ledenu kišu

U Pančevu se saobraćaj odvija nesmetano, a putevi su očišćeni prema planu. Sneg u Pančevu i okolini nije izazvao veće probleme, a putari i ostale službe spremni su za najavljeni sneg i ledenu kišu, zaključak je današnje sednice štaba za vanredne situacije.

Putari i ostale službe spremne su za novi snežni talas i najavljenu ledenu kišu Putari i ostale službe spremne su za novi snežni talas i najavljenu ledenu kišu Pančevo.MOJKraj.rs

Prvi sneg u ovoj godini pao je u noći između subote i nedelje, a za danas su meteorolozi najavili novi sneg u večernjim satima i ledenu kišu.

Zbog toga je Saša Levnajić, zamenik gradonačelnika sazvao sednicu Štaba za vanredne situacije kako bi službe i preduzeća podneli izveštaj o stanju na terenu, kao i da li su spremni za novi snežni talas.

Maja Vitman, direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva kaže da je na snazi IV stepen pripravnosti od juče u podne i da se danas čiste ulice prvog prioriteta od snega, a tokom popodneva na red će doći ulice drugog prioriteta.

Od juče je angažovano 5 kamiona na čišćenju snega u gradu i još dva na opštinskim putevima. Soli ima dovoljno, do sada je posuto 35 tona. Popodne planiramo da dodatno bacimo so da se ne bi stvorila ledena površina na kolovozu jer je najavljena ledena kiša za večeras i sutra, rekla je Vitman.

 

1 Sednica staba

 

Od ove godine, na čišćenju snega angažovana je firma “Eko maber”, a direktor Stojan Radanović je izvestio da su putevi prohodni i da nijednog trenutka nije bio zastoja na putevima.

Najproblematičnije je bilo između Mramorka i Dolova i između Omoljice i Ivanova, moralo je više puta da se prolazi, ali kad je stao vetar, uspešno su i ti putni pravci očišćeni, rekao je Radanović.

On je istakao dobru saradnju sa svim službama i preduzećima u gradu, kao i da su spremni za novi snežni talas.

Mirjana Savić, rukovodilac Zimske službe Vojvodinaputa koji brinu o državnim putevima na teritoriji Južnog Banata, istakla je da ima zaostalog snega na putevima, ali da su svi putni pravci u Južnom Banatu prohodni.

Pripremamo se za najavljenu ledenu kišu i ne očekujemo značajnije probleme, rekla je Savić.

 

3 sednica staba

 

Autobusi ATP-a saobraćali su prethodnih dan i po sa minimalnim kašnjenjima zbog snega, ali da su sve linije održane.

Išlo nam je na ruku što su bili praznični dani, pa je saobraćaj ionako bio proređen. Prevoz je funkcionisao, rekao je Nenad Rakić iz ATP-a.

U JKP Zelenilu oko 60 ljudi je angažovano na čišćenju snega i tri radne mašine. Sneg s pijace se iznosi i odlaže na prostoru pored hale Bagremar.

U Higijeni je 50 radnika i tri vozila angažovano na čišćenju ulica drugog prioriteta nakon što su završili sa čišćenjem ulica prvog prioriteta. 

Mašine su bile angažovane 24 sata bez prekida, međutim učinak je postao vidljiv tek kad je sneg prestao da pada i kad je vetar prestao da duva, rekao je Boban Rakidžić iz JKP Higijena.

 

4 sednica staba

 

Aleksandar Radulović, direktor JKP Vodovoda kaže da je grad uredno snabdeven vodom za piće, da nije bilo problema osim u Glogonju.

Smrzava se cisterna s vodom kojom smo isporučivali vodu za piće u Glogonj. Građani tog mesta imaju tehničku vodu, međutim od juče nismo u mogućnosti da ih snabdevano vodom za piće zbog smrzavanja cisterne, rekao je Radulović.

Predstavnici vojske, vatrogasne brigade i policije saopštili su da je situacija na terenu zadovoljavajuća i da za sada nema problema.

Gradska stambena agencija održava 10.000 stanova u Pančevu i kako je direktor Aleksandar Brkić rekao, nije bilo prijava stanara. 

Inspekcija je danas na terenu, proverava stanje i opominje građane da bi trebalo da očiste sneg ispred svojih kuća, stanova i lokala.

Saša Levnajić, zamenik gradonačelnika na kraju sastanka je izjavio da ne očekuje veće probleme, jer meteorolozi već od srede najavljuju poboljšanje vremena i više temperature.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00