nedelja, 3. januar 2016.  20:22h
Pročitano 1167 puta

Internet prezentacija Grada na jezicima manjina

U toku je izrada posebnih internet stranica Grada Pančeva na jezicima nacionalnih manjina sa svim informacijama koje su obuhvaćene priručnikom “Imaš pravo da…” koji je objavljen na pet jezika nacionalnih manjina.

Priručnici "Imaš pravo da..." objavljeni su na pet jezika Priručnici "Imaš pravo da..." objavljeni su na pet jezika Pančevo.MOJKraj.rs

Na internet prezentaciji će biti dostupan Statut grada Pančeva, koji je preveden na jezike nacionalnih manjina, ali i neke od Odluka koje su odbornici na sednicama skupštine Pančevo do sada usvojili.

Publikacija „Imam pravo da...“ na pet jezika nacionalnih zajednica objašnjava nadležnosti grada, na koji način građani mogu ostvariti svoja prava i kako najlakše doći do raznih dokumenata i obrazaca. Publikacije su objavljene u okviru projekta “Skupština za sve“ koji sprovodi grad Pančevo, sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska Unija.

 

10

 

Predstavnici Grada Pančeva posetili su tokom decembra mesne zajednice Jabuka, Vojlovica, Ivanovo i Banatsko Novo Selo, jer su u razgovoru sa predstavnicima MZ u kojima su u službenoj upotrebi i jezici nacionalnih manjina želeli da saznaju šta je to potrebno još prevesti na jezike nacionalnih manjina koji su u službenoj upotrebi u Pančevu kako bi se unapredio odnos grada i građana.

Projekat „Skupština za sve“ sprovodi se s ciljem da se što veći broj građana i građanki  - pripadnika mađarske, rumunske, bugarske, makedonske i slovačke nacionalne zajednice, informiše i bolje upozna sa mogućnostima da koriste svoj jezik u službenoj upotrebi u organima grada Pančeva, ali i da bi se podsticala i promovisala upotreba jezika nacionalnih manjina. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00