petak, 22. jul 2022.  12:54h
Pročitano 461 puta

Dogovor Grada i Pantransporta: Stare cene karata za Beograd

Grad Pančevo i preduzeće za prevoz putnika „Pantransport“ dogovorili su se danas da od ponedeljka, 25. jula na međumesnoj liniji Pančevo-Beograd ponovo važe stare cene, odnosno da cena pojedinačne karte ponovo košta 250 dinara.

 Od ponedeljka, 25. jula, na međumesnoj liniji Pančevo – Beograd cene karata biće stare, odnosno 250 dinara će koštati karta u jednom smeru, a 400 dinara povratna karta, kaže Voja Savičić, direktor "Pantransporta" Od ponedeljka, 25. jula, na međumesnoj liniji Pančevo – Beograd cene karata biće stare, odnosno 250 dinara će koštati karta u jednom smeru, a 400 dinara povratna karta, kaže Voja Savičić, direktor "Pantransporta" Pančevo MOJKraj

Od 20. jula u primeni je novi cenovnik pojedinačnih i povratnih karata u međumesnom saobraćaju.

Voja Savičić, direktor „Pantransporta“ kaže da su danas na predlog Grada Pančeva održali jedan konstruktivni sastanak gde su razmatrali Odluku o povećanju cene karata. 

Svesni smo da svako poskupljenje usluga ili proizvoda jeste opterećenje za naše sugrađane, ali moramo biti svesni da kretanje cena derivata kako na svetskom tržištu tako i u Srbiji otežava rad prevoznika s obzirom da je trošak goriva i najveći trošak u poslovanju jednog prevozničkog preduzeća. Grad Pančevo je naš glavni partner i zajednički smo se dogovorili da privremeno stavimo van snage primenu cenovnika od 20. jula kada je u pitanju međumesna linija Pančevo-Beograd, kaže Voja Savičić.

To znači da će od ponedeljka, 25. jula, na međumesnoj liniji Pančevo – Beograd cene karata biti stare odnosno 250 dinara karta u jednom smeru, a 400 dinara povratna karta. 

Podsetio bih da svi studenti i đaci sa prebivalištem na teritoriji Pančeva mogu kupovati mesečnu kartu za Beograd po povlašćenim, odnosno subvencionisanim cenama. Mesečna karta za studente i đake košta 2.424 dinara. I ostale korisnike naših usluga bih informisao i uputio da ukoliko svakodnevno putuju imaju mogućnost da kupe mesečnu kartu čija cena je daleko povoljnija nego da kupuju svakog dana pojedinačnu kartu, kaže Savičić. 

Bitno je naglasiti i da kupovinom mesečne karte putnici imaju pravo na neograničen broj vožnji u tom mesecu.

 

autobuska u pančevu

 

Podsećamo i da cene u gradskom prevozu ostaju i dalje iste, a nisu menjane od 2018. godine. Cena karte u Zoni I za prevoz na gradskim linijama košta 70 dinara, odnosno 80 dinara ako se kupuje kod vozača. Cena u Zoni II je 120 dinara, a u Zoni III je 145 dinara. Što se tiče Zone I učenici i studenti plaćaju 1.650 dinara mesečnu kartu, a u Zoni II i III i za Beograd cena je 2.424 dinara ukoliko samo jedno dete iz porodice ostvaruju pravo na regresiran prevoz. Ukoliko ima dvoje ili više dece cena mesečne karte je 1.950 dinara.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00