četvrtak, 21. jul 2022.  13:22h
Pročitano 237 puta

U toku druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare

U Pančevu je u toku druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare koji bi trebalo da obezbedi bezbedniije odvijanje saobraćaja u ovom delu grada. Zbog izvođenja ovih radova privremeno je za saobraćaj zatvorena Sterijina ulica.

U toku je druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare u Pančevu U toku je druga faza radova na izgradnji kružnog toka kod Plinare u Pančevu Pančevo MOJKraj

Gradilište je obišla gradska menadžerka Maja Vitman kako bi se upoznala s trenutnim radovima.

Druga faza radova na izgradnji kružnog toka počela je u ponedeljak. Zadovoljni smo kako su radovi protekli prilikom prve faze radova. Dobra saradnja sa javno-komunalnim sektorom se pokazala na delu. Uradili smo izmeštanje i zaštitu gasovoda, kao i deo radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, kišne i fekalne kanalizacije, saobraćajne trake sa razdelnim ostrvima za pristup ulici Vojvođanski bulevar, pravac ka Plinari i prvi sloj asfalta, kaže Maja Vitman.

 

Kružni tok kod Plinare

 

Kako bi se saobraćaj u Ulici Miloša Obrenovića nesmetano odvijao postavljena je privremena vertikalna i horizontalna signalizacija. 

Usmeravanje saobraćaja je vidno postavljanjem saobraćajnih barijera i iscrtana je žuta linija za usmeravanje saobraćaja. I juče u toku dana sam obišla radove u jutarnjim, a zatim i u poslepodnevnim časovima. Saobraćaj se odvija neometano, ali svakako molimo sve učesnike u saobraćaju motornih vozila i pešake da budu dodatno oprezni. Trenutno se radovi izvode na skidanju asfalta, kako bi se izveli radovi na instalacijama, kaže Maja Vitman.

 

maja vitman

 

Izgradnja kružnog toka kod Plinare podeljena je u tri faze radova.

Druga faza obuhvatiće radove na zaštiti  instalacija, radove na kolovozu, pešačkim i biciklističkim stazama na drugoj polovini ulice Miloša Obrenovića (severni deo raskrsnice) i ulice Sterijine. 

U ovoj fazi biće omogućeno dvosmerno odvijanje saobraćaja u ulici Miloša Obrenovića, dok će biti zabranjen saobraćaj u ulicama Vojvođanski bulevar i Sterijinoj, rekla je Vitman.

 

U toku je izgradnja kružnog toka kod Plinare u Pančevu

 

Vitman je podsetila i da treća faza obuhvata radove na izgradnji razdelnih ostrva, radove na pešačkim i biciklističkim stazama, završnom sloju asfalta na kompletnoj raskrsnici na kolovozu i obeležavanju i postavljanju saobraćajne signalizaciji i drugih radova, pri čemu će biti potpuno obustavljen saobraćaj na svim prilazima raskrsnici.

Treća faza radova i sama obustava saobraćaja će trajati što je moguće kraće, a za vreme obustave saobraćaj će se preusmeriti na okolne ulice, zaključila je Maja Vitman.

Završetak radova se očekuje do kraja avgusta. Vrednost izgradnje raskrsnice i kružnog toka iznosi 72 miliona dinara sa PDV-om.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00