petak, 1. januar 2016.  04:18h
Pročitano 1581 puta

Niske rezerve A+ i B- krvi

Kraj godine Služba za transfuziju u Pančevu dočekala je sa veoma niskim rezervama A pozitivne i B negativne krvne grupe.

Svim dobrovoljnim davaocima krvi i njihovim porodicama osoblje Transfuzije želi srećne novogodišnje i božićne praznike, dobro zdravlje i da nastave druženje i u 2016. godini Svim dobrovoljnim davaocima krvi i njihovim porodicama osoblje Transfuzije želi srećne novogodišnje i božićne praznike, dobro zdravlje i da nastave druženje i u 2016. godini Transfuzija

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije kaže da nivo zaliha krvi može da obezbedi funkcionisanje službe u narednih 3 do 4 dana. 

U ovom trenutku raspolažemo dovoljnim brojem doza O negativne krvi. To je važno jer ovu krvnu grupu za slučaj potrebe može da primi svaki pacijent. U toku decembra Službu za transfuziju posetio je uobičajen broj davalaca krvi kao i prethodnih godina, ali veliku potrošnju različitih komponenata krvi uslovilo je lečenje velikog broja pacijenata koji, na žalost, boluju od teških bolesti. Ni operativni programi nisu smanjivani do poslednjeg dana ove kalendarske godine, kaže dr Railić Ristovska.

U toku ove nedelje osim davalaca krvi koji su došli samoinicijativno, krv su dali i davaoci u organizovanim akcijama: Hram Sv. Preobraženja, Zavičajno udruženje "Stari Ras" i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojlovica. 

Prva zakazana akcija u 2016-oj je 5. i 6. januara u Azotari od 7 do 10 sati.

Ostali sugrađani koji žele da daju krv mogu to da učine od ponedeljka, 4. januara kada naša služba počinje sa redovnim radom radnim danom od 7 do 15 i subotom od 8 do 13 sati, kaže dr Railić Ristovska.

Svim dobrovoljnim davaocima krvi i njihovim porodicama osoblje Transfuzije želi srećne novogodišnje i božićne praznike, dobro zdravlje i da nastave druženje i u 2016. godini.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00