četvrtak, 7. jul 2022.  14:58h
Pročitano 245 puta

Povodom 7. jula položeni venci na spomen obeležja

Povodom obeležavanja 7. jula, Dana ustanka Srbije u Drugom svetskom ratu, na spomen obeležja u pančevačkom gradskom parku, položeni su venci i cveće.

Organizovano je polaganje venaca na biste Narodnih heroja Olge Petrov, Marka Kulića i Stevice Jovanovića Organizovano je polaganje venaca na biste Narodnih heroja Olge Petrov, Marka Kulića i Stevice Jovanovića Grad Pančevo

Organizovano je polaganje venaca na biste Narodnih heroja Olge Petrov, Marka Kulića i Stevice Jovanovića. 

Danas su se u Gradskom parku okupili predstavnici Udruženja boraca, njihovi poštovaoci i porodice, predstavnici Udruženja penzionera, Udruženja za negovanje tradicije 51. mehanizovane brigade MBR i 12. VNOU, Saveza antifašista, Jevrejske opštine Pančevo, udruženja „Romaška“, zatim odred izviđača „Crne rode“ i predstavnici lokalne samouprave.  

 

polaganje venaca 7. jul1

 

U ime grada Pančeva venac je položio Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Danas smo položili vence u znak sećanja na ljude koji su svoj život dali za bolje sutra. Važno je da ove datume obeležavamo zbog generacija koje su se borile, ali i zbog budućih generacija. Upravo su danas i mlađi prisustvovali odavanju počasti i obeležavanju 7. jula, rekao je Čučković.

Grad Pančevo će i dalje učestvovati u obeležavanju značajnih datuma.

 

polaganje venaca 7. jul2

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00