sreda, 6. jul 2022.  17:35h
Pročitano 800 puta

Naučno-edukativni kamp u Idvoru od 11. jula

„Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem alata EJS” tema je naučno-edukativnog kampa koji će 11. jula početi u Idvoru. Na 12. naučno-edukativnom kampu “Mihajlo Idvorski Pupin - Idvor 2022” će učestvovati 12 darovitih učenika iz Srbije. 

Svečano otvaranje kampa je 11. jula u 12 sati u Narodnom domu u Idvoru Svečano otvaranje kampa je 11. jula u 12 sati u Narodnom domu u Idvoru Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Kamp je besplatan za polaznike, i po pozivu je. Nagrada je učenicima za postignuća na takmičenjima, saopšteno je iz Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva koji tradicionalno organizuje ovaj kamp.

Svečano otvaranje kampa je 11. jula u 12 sati u Narodnom domu u Idvoru.

Cilj rada u kampu je da se napravi sinteza kompjuterske nauke i fizike, i da se učenici nauče da sami prave simulacije pojava u fizici. Odabrano je (ponuđeno je) 15 eksperimenata sa Srpskih fizičkih olimpijada za 8. razred i državnih takmičenja iz fizike za 1. razred srednje škole. Očekuje se da učenici uspešno savladaju softverski alat Eclipse, koji spada u najčešće profesionalno korišćene „open source” programe za programski jezik Java. Za simulacije u fizici biće korišćen EJS.1, objasnio je dr Dragoljub Cucić, rukovodilac Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva.

Mentori su:

− Slobodan Tršek, profesor programiranja u Mašinskoj školi u Pančevu, predavač u RCT „Mihajlo Pupin” iz Pančeva;

− Stefan Đorđević, diplomirani elektroižinjer, profesor programiranja u Matematičkij gimnaziji iz Beograda, predavač u RCT „Mihajlo Pupin” iz Pančeva;

− Koordinator kampa je dr Dragoljub Cucić, rukovodilac RCT „Mihajlo Pupin” iz Pančeva.

Kamp će trajati do 17. jula.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00