utorak, 5. jul 2022.  14:59h
Pročitano 294 puta

U toku radovi na fudbalskom terenu SRC “Mladost”: Gradonačelnik Pančeva obišao gradilište

Gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović, obišao je danas Sportsko-rekreativni centar “Mladost” u naselju Misa kako bi proverio kako se odvijaju radovi na fudbalskom terenu. Radovi na fudbalskom terenu su počeli u prvoj polovini juna i trebalo bi da budu završeni do 15. jula.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović Pančevo MOJKraj

Trenutno se priprema podloga za postavljanje najsavremenije i najkvalitetnije veštačke trave. Na ovom terenu utakmice igra Prvoligaš FK “Železničar” i leto se koristi da se teren pripremi za predstojeću sportsku sezonu. Fudbaleri “Železničara” prvu utakmicu na novoj podlozi imaće 30. jula kada će u Pančevu ugostiti FK “Zlatibor”.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović izrazio je zadovoljstvo što visoke temperature ne usporavaju dinamiku radova.

Ovo je samo jedna od brojnih gradskih investicija koje sprovodimo u ovom momentu. I prilikom usvajanja budžeta, kao i prilikom usvajanja rebalansa budžeta, već sam rekao da je u gradu Pančevu pokrenut veliki broj investicija. Ovo je jedna od njih. Ono što smo ove godine radili, kao i lane, i kako radimo već godinama, investicije raspoređujemo tako da budu ravnomerno zastupljene u svim sferama života u Pančevu. Nastavljamo da investiramo i u sportsku infrastrukturu. Pančevo je grad sporta i mi taj epitet želimo da zadržimo. Želimo i da unapredimo sport u našem gradu, rekao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Kako kaže, fudbalski teren koji koristi FK Železničar od sada će imati najmoderniju veštačku travu.

 

radovi na fudbalskom terenu SRC Mladost

 

Ovaj teren će služiti našem Fudbalskom klubu Železničar koji je od posebnog značaja za Grad Pančevo. Verujemo da će im to omogućiti da postižu još bolje rezultate. Svedoci smo da su veliki rezultati već ostvareni u prošlom periodu, budući da Železničar igra u Prvoj ligi Srbije. Mi se nadamo da će Železničar sledeće sezone igrati u Superligi. Investicije ovog tipa su nešto što ćemo nastaviti da radimo pored investicija koje sprovodimo u komunalnoj i putnoj infrastrukturi, u kulturi. Investicije u oblasti sporta nastavljamo i dalje da sprovodimo. Kada Železničar zaigra i u Superligi, potrudićemo se da obezbedimo sve što je neophodno da Železničar može u Pančevu da igra superligaške utakmice. Grad Pančevo će stati iza kluba i stvoriti sve uslove kako bismo mogli da gledamo najkvalitetniji fudbal u našem gradu, rekao je Aleksandar Stevanović.

U infrastrukturu na Sportsko-rekerativnom centru Mladost ulagalo i u prethodnim godinama, a Stevanović je nabrojao samo neke od ulaganja.

 

dosadasnja ulaganja u SRC Mldost

 

Ovde na Sportskom centru Mladost rekonstruisali smo trim stazu, rehabilitovali smo terene za rukomet i košarku, prošle godine smo uradili još jedan teren za košarku, a sada sređujemo fudbalski teren. Nastavićemo to da radimo. Trenutno je u fazi izrade projektno-tehnička dokumentacija za novi gradski stadion koji će se graditi na Strelištu kod Hale sportova. Nastavljamo to da radimo, jer sport je od izuzetnog značaja za Grad Pančevo. Mi smo grad koji ima veliki broj šampiona i ponosni smo na njih. Želimo da i u budućnosti stvaramo nove šampione. Želimo da obezbedimo kvalitetnije uslove za naše sportiste, kako bi oni mogli da u svom gradu ostvaruju izuzetne rezultate. Ponosni smo na činjenicu da se Andrea Stojadinov, jedna od naših najboljih džudistkinja, vratila u naš grad i da će trenirati u Džudo klubu Tamiš. To je ono što nas motiviše da nastavimo da ulažemo u sport i da rekonstruišemo kompletnu sportsku infrastrukturu u Pančevu, kazao je gradonačelnik Pančeva.

Stevanović je najavio da će Grad Pančevo rehabilitovati i trim stazu u Narodnoj bašti.

Pored profesionalnih sportista mi u Pančevu imamo i veliki broj rekreativaca i ljudi koji se amaterski bave sportom. To je podjednako važno. Mi želimo i da našu decu usmerimo ka sportu, a to je moguće samo sa dobrom sportskom infrastrukturom, rekao je Aleksandar Stevanović.

Radovi na fudbalskom terenu SRC “Mladost” u Pančevu koštaju 78 miliona dinara s PDV-om i finansiraju se iz budžeta Grada Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj/V.J.P.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00