ponedeljak, 4. jul 2022.  08:54h
Pročitano 280 puta

Odmor i oporavak dece iz Pančeva na Vršačkom bregu

Crveni krst Pančevo, četvrtu godinu za redom, omogućava deci iz pančevačkih osnovnih škola odlazak na odmor u odmaralište Crvenog krsta Vršac „Vršački breg“ u periodu  od 4. do 10. jula. 

Na sedmodnevnom odmoru i oporavku u odmaralištu Crvenog krsta Vršac, na Vršačkom bregu, boraviće 25 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Pančeva Na sedmodnevnom odmoru i oporavku u odmaralištu Crvenog krsta Vršac, na Vršačkom bregu, boraviće 25 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Pančeva Pančevo MOJKraj

Polazak dece je danas u 10 časova ispred Crvenog krsta Pančevo.

Na sedmodnevni odmor i oporavak u odmaralištu Crvenog krsta Vršac, na Vršačkom bregu, boraviće 25 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Pančeva. Za njih će biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica. Između ostalog teme radionica će biti zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti, prednosti obrazovanja u cilju osnaživanja dece i drugo. Korisnici programa će imati priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći, a akcenat će biti i na socijalizaciji i razvoju solidarnosti. Večernji sati su rezervisani za vesela i maštovita druženja.

U nameri ostvarivanja opšteg cilja da se osnažuju deca u odrastanju za samostalan život, kroz poboljšanje sopstvenih kapaciteta (obrazovanje za humane vrednosti i razvijanje životno korisnih veština) i aktivno učešće u društvu u budućnosti, od izuzetne je važnosti da je Crveni krst Pančevo i ovog leta u prilici da omogući pančevačkoj deci letnji odmor i opravak, kroz Letnju školu podmlatka Crvenog krsta, što nas izuzetno raduje, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Kao i prethodnih godina Vlada AP Vojvodine je prihvatila zahtev Crvenog krsta Vojvodine i donela Odluku da finansira Program odmora i oporavka dece tokom leta u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine. 

Izdvojeno je devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine kojim je predviđen sedmodnevni odmor i oporavak oko 500 dece socijalno ugroženih i drugih porodica iz AP Vojvodine kojima će se pridruži i jedan broj dece sa Kosova i Metohije.

Deca će tokom letnjeg raspusta boraviti u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, Vršcu i  Bačkom Monoštoru.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00