utorak, 21. jun 2022.  17:37h
Pročitano 304 puta

Uručene nagrade najboljim maturantima srednjih škola

Grad Pančevo je nastavio dugogodišnju tradiciju nagrađivanja najboljih  maturanata srednjih škola. Ove školske 2021/2022. godine maturantkinje i maturanti iz jedanaest škola sa teritorije grada Pančeva, koje realizuju program srednjeg obrazovanja i vaspitanja, koji su ostvarili izuzetne rezultate dobitnici su diplome „Vuk Karadžić“ i pohvale „Učenik generacije“. 

Svečanost su uveličali muzičkim programom učenici i nastavnici Muzičke škole „Jovan Bandur“ Svečanost su uveličali muzičkim programom učenici i nastavnici Muzičke škole „Jovan Bandur“ Grad Pančevo

Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužene za obrazovanje uručila je nagrade, 48 maturanata srednjih škola dobilo je diplomu „Vuk Karadžić“, 9 maturanata oba priznanja, dok je pohvala „Učenik generacije“ uručena 12 maturanata.

 

tatjana bozic

 

„Čestitam svim nagrađenim učenicima, nastavnicima i roditeljima. Ova generacija je posebna po mnogo čemu. Kao što znamo, već dve, skoro tri godine nas je pandemija omela u redovnoj nastavi, a Ministarstvo prosvete je odlučivalo o modelu nastave u skladu sa novonastalom situacijom. Nastavnici su morali da modifikuju načine prenošenje znanja, a učenici su morali da se prilagođavaju i uče na različite načine. Upravo iz tog razloga uspeh ovih maturanata je još veći. Ovo je dokaz da ko želi da nauči, ko se stvarno trudi, može da postigne uspeh bez obzira na situaciju. Zato još jednom posebno čestitam ovim učenicima, vukovcima i đacima generacije i njihovim roditeljima na uloženom trudu. I vama nastavnicima, jer ste  pronašli načina da prenesete znanje učenicima. Želim vam sreću i uspeh u vašem daljem školovanju,“ rekla je Tatjana Božić tokom dodele nagrada u Koncertnoj sali Muzičke škole „Jovan Bandur“.

 

vukovci pančevo srednja skola 2022

 

Svečanost su uveličali muzičkim programom učenici i nastavnici Muzičke škole „Jovan Bandur“.

Ove godine iz budžeta grada Pančeva izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 576.000 dinara za dobitnike diplome „Vuk Karadžić“ i priznanja „Učenik generacije“. 

Pojedinačni novčani iznos za nagrađene maturante iznosi 12.000 dinara. Učenici su pored novčane nagrade dobili i poklon knjigu od Grada, za čiju kupovinu je izdvojeno oko 85.500 dinara.

 

publika i maturanti

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00