nedelja, 19. jun 2022.  08:39h
Pročitano 104 puta

Novi projekat Udruženja „Na pola puta“: Budi i ti mladi aktivista

„Budi i ti mladi aktivista“ naziv je novog projekta koji realizuje Udruženje „Na pola puta“ iz Pančeva. Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru konkursa za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade.

Projektom je predviđeno da se sa mladima sa invaliditetom sa teritorije Pančeva realizuju radionice na kojima će se govoriti o volonterizmu i aktivizmu, o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima Pančeva Projektom je predviđeno da se sa mladima sa invaliditetom sa teritorije Pančeva realizuju radionice na kojima će se govoriti o volonterizmu i aktivizmu, o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima Pančeva Udruženje Na pola puta

Projektom je predviđeno da se sa mladima sa invaliditetom sa teritorije Pančeva realizuju radionice na kojima će se govoriti o volonterizmu i aktivizmu, o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima Pančeva, o mogućnostima i prilikama za volontiranje, kao i zašto je važno da volontiramo i budemo aktivni građani. 

Pored radionica koje će biti organizovane i za srednjoškolce u cilju približavanja ovih tema, organizovaće se i lokalne akcije na kojima će mladi sa invaliditetom učestvovati i kroz koje će pomoći svojoj zajednici. 

Planirana je prodajna izložba povodom Dana mladih, na kojoj će se prodavati proizvodi koji će se praviti osobe sa invaliditetom na kreativinim radionicama. od prikupljenog novca kupiće se rampa za gradski muzej ili nešto slično što će olakšati osobama sa invaliditetom pristup gradskim institucijama i sadržajima koje grad nudi. 

Planirana je i akcija čišćenja obale Tamiša, ali i tribina na kojoj će se govoriti o osobama sa invaliditetom kao volonterima i aktivistima.

Udruženje „Na pola puta“ poziva mlade da popune upitnik na sledećem linku i daju svoj doprinos istraživanju o stavovima mladih prema volonterizmu i aktivizmu, ali i saznaju nešto novo o ovim temama. Za popunjavanje upitnika potrebno je oko pet minuta. 

Takođe, ukoliko neka mlada osoba želi da učestvuje u projektim aktivostima može se javiti Udruženju „Na pola puta“ putem FB stranice, mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na telefon 013/341-726 svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00