četvrtak, 16. jun 2022.  14:00h
Pročitano 223 puta

Prijava zbog bacanja opasnog otpada na deponiju u Jabuci

Rukovodstvo JKP „Vod Kom“ iz Jabuke podnelo je prijavu komunalnoj inspekciji protiv firme i lica koja su otkrivena prilikom nelegalnog odlaganja opasnog otpada na deponiji u Jabuci.

Fotografisan je kamion i registarske oznake, a uslikani su i počinioci, tako da je rukovodstvo „Vod Kom“-a podnelo prijave nadležnima. Fotografisan je kamion i registarske oznake, a uslikani su i počinioci, tako da je rukovodstvo „Vod Kom“-a podnelo prijave nadležnima. JKP "Vod Kom"

Naime, radnici „Vod Kom“-a u kasnim popodnevnim satima završavali su posao oko postavljanja ograde oko nove deponije, kada se pojavio kamion firme iz Pančeva i istovario nekoliko stotina plastičnih kanistera od bio dizela na deponiju.

Fotografisali su kamion i registarske oznake, a uslikani su i počinioci, tako da je rukovodstvo „Vod Kom“-a podnelo prijave nadležnima.

Znamo da je svakog dana od 5 do 6 kamiona punih plastičnih kanistera završavalo na našoj deponiji. Sada smo prvi put mogli da utvrdimo da je reč o firmi iz Pančeva koja se bavi preradom jestivog ulja u bio dizel. Njihovi radnici bacali su kanistere od ulja na našu deponiju, ne razmišljajući kakvu ekološku štetu bi napravili kada bi to neko upalio. Više od hiljadu kanistera od plastike je na deponiji, rekao je Slobodan Ilić, v.d. direktora JKP „Vod Kom“ u Jabuci.

Inače, novo rukovodstvo ovog seoskog komunalnog preduzeća puno toga je uradilo za veoma kratko vreme na unapređivanju uslova rada radnika, rešilo nagomilane nasleđene finansijske probleme i nabavilo opremu i alate neophodne za svakodnevni rad, a koji su godinama nedostajali.

Saznajemo i da su postavljene bandere za kamere na deponiji. 

 

287794210 770009564371061 5947263213713663361 n

 

Sada će nove kamere nadzirati kompletan deo deponije gde je ograđeno. Kamere će sada pokrivati celu deponiju, ulaz, videćemo tačno ko baca smeće, ko pali, lakše će se pronaći prekršioci, a najbitnije je da se preventivno deluje i pravovremeno, jer smo ranije imali česte požare zbog nemarnih sugrađana. Sada ćemo zahvaljujući kamerama imati 24 sata nadzor nad deponijom, kaže Slobodan Ilić.

Radnici JKP "Vod-Kom"-a pored svojih redovnih poslova, ne prestaju da kose dečja igrališta i raskrsnice kako bi selo održavali urednim i sređenim.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Pančeva rebalansom budžeta JKP „Vod Kom“-u su obezbeđena sredstva za remont buldožera za održavanje deponije, kao i za popravku skipa koji će se koristiti u svakodnevnom radu u JKP „Vod Kom“-u.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00