petak, 25. decembar 2015.  18:45h
Pročitano 1665 puta

Nagrade najboljim studentima Pančeva

Grad Pančevo danas je sa po 30.000 dinara nagradio 18 najboljih studenata Pančeva koji su u prošloj školskoj godini imali prosek iznad devet.

Grad je sa po 30.000 dinara nagradio 18 najboljih studenata Pančeva Grad je sa po 30.000 dinara nagradio 18 najboljih studenata Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Reč je o talentovanim studentima koji su učestvovali u radu Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” u Pančevu i koji su postigli zavidne rezultate tokom školovanja.

Nagrade su uručili gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov i član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković.

 

gradonačelnik je pozdravio studente

 

Nagrađeni studenti:
Nenad Vidanović sa Elektrotehničkog fakulteta, 
Dragoljub Trajković sa Pravnog fakulteta,
Jelena Korda, Jovana Urošević, Tatjana Ristić i Jovana Jevtović sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 
Ivana Gros i Jovana Koloski sa Ekonomskog fakulteta, 
Tijana Janković, Jelena Ćuković i Dalibor Mergel sa Filozofskog fakulteta, 
Tijana Gvozdenović sa Fakulteta organizacionih nauka, 
Sofija Modošanov i Ivana Štopulj sa Fakulteta primenjenih umetnosti, Borjan Brankov sa Arhitektonskog fakulteta i Aleksandra Treskanica, Beogradska poslovna škola - visoka škola strukovnih studija; 
sa Univerziteta u Novom Sadu: Snežana Radivojev sa Prirodno-matematičkog fakulteta
i Bojan Vojnov sa Poljoprivrednog fakulteta.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da su naši studenti zaslužili mnogo više nego što je iznos nagrade koju su dobili.

U svakom slučaju, ovo je jedna od lepih prilika u karijeri jednog gradonačelnika da podeli nagrade i da provede izvesno vreme sa ovom izuzetno talentovanom i pametnom decom koju odlikuje sve ono što bi trebalo da odlikuje buduće pokolenje koje bi trebalo ovo društvo da učine mnogo jačim, mnogo boljim i predstavljaju budućnost i društva, a u konkretnom slučaju, budućnost našeg grada, rekao je gradonačelnik Pavlov.

Član Gradskog veća zadužen za omladinu Marko Radaković rekao je da je obrazovanje jedan od prioriteta 

I naš resor i naš grad se trude već duže vreme da obrazovanje podignemo na viši nivo, a jedan od načina je i nagrađivanje naših najboljih studenata, koje time podstičemo da nastave sa dobrim radom, a da one koji nisu dobili ovu nagradu motivišemo kako bi i oni još više radili i još više se trudili. Ponosan sam na činjenicu da je Grad Pančevo od 2007. godine do danas nagradio oko 230 studenata, sa prosečnom ocenom iznad devet. Mali broj gradova se može pohvaliti ovolikim brojem nagrađenih studenata, rekao je Radaković.

Studenti sa kojima smo razgovarali nisu krili zadovoljstvo zbog toga što je neko primetio njihov trud. Novac je svima dobro došao, neki će ga upotrebi za putovanje ili praznike, neki za opremanje ateljea, neko za dalje školovanje.

 

Nagradjeni studenti Panceva

 

Jedan od nagrađenih studenata Bojan Vojnov koji je nakon osnovnih studija, na kojima je imao prosečnu ocenu 9,82, ove godine upisao master studije na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, rekao je da mu je nakon ovih postdiplomskih studija u planu upisivanje doktorskih studija na smeru Agronomija i da se nada usavršavanju i specijalizaciji u inostranstvu.

Čest je slučaj da mladi ljudi posle završetka studija napuste našu zemlju i veliku nadu polažem da se takav trend više neće nastavljati. Smatram da naša zemlja ima najlepše nebo i da bi svi trebalo ovde da ostanemo, da se na neki način odužimo i svojim roditeljima, društvu, kako bi ova zemlja bila mnogo lepša i bolja, poručio je Bojan Vojnov.

Ivana Štopulj je završila master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti, sa prosekom oko 9,30. 

Sada planiram da radim samostalno. Potreban mi je atelje, a novac od Grada upotrebiću za nabavku materijala, rekla je ona.

Tatjana Ristić je na master studijama na Filološkom fakultetu ‒ Opšta književnost. 

Iako moje studije važe za izuzetno teške, bar kada je reč o humanističkim naukama, meni nije teško, jer studiram ono što volim i postižem dobre rezultate. Prosek mi je 9,71, i do sada sam dobijala više stipendija. Ova nagrada mi je važna, dolazi u pravo vreme ‒ pred Novu godinu. Inače, razmišljam da nastavim školovanje na nekom smeru koji će mi lakše obezbediti posao, jer iako bih volela da ostanem u nauci, sada su skore nemogući uslovi za to, rekla je Tatjana Ristić.

Grad Pančevo i Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin” od 2007. godine nagrađuju najbolje studente sa teritorije grada. Grupi od njih oko 200 danas se pridružilo još 18 akademaca sa visokim prosekom.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00