četvrtak, 24. decembar 2015.  17:11h
Pročitano 1636 puta

Mirko Rakić i Kristijan Jepure najbolji policajci u novembru

Priznanje “Policajac meseca” za novembar danas je u sedištu Južnobanatskog upravnog okruga dodeljeno policijskim službenicima Mirku Rakiću i Kristijanu Jepure.

Mirko Rakić i Kristijan Jepure najbolji policajci u novembru Mirko Rakić i Kristijan Jepure najbolji policajci u novembru Grad Pančevo

Milanu Rakiću, policijskom službeniku policijske ispostave “Jug” u Pančevu priznanje je dodeljeno za ostvarene rezultate u novembru, a plaketu mu je uručio gradonačelnik grada Saša Pavlov.

Rakiću je pripao i novčani deo u visini od 10.000 dinara.

Prošlog meseca sam učestvovao u rasvetljavanju više teških krivičnih dela, a otkrio sam i počinioca razbojništva koje se desilo u gradu. Ova nagrada je veliki podstrek za moj budući rad. Nastojaću da budem i bolji. Ovo ne bih mogao bez mojih kolega, jer su i oni puno radili, tako da se nadam da će u nekom narednom periodu i oni biti ovde, rekao je Rakić po prijemu prizananja.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva je najavio da će budžetom i sledeće godine biti izdvojena sredstva za nagrade najboljim policajcima, jer ima saznanja da su one njima veliki podstrek.

Sredstva koja dodeljujemo su simbolična, ne rešavaju značajne egzistencijalne problem pripadnika MUP-a, ali dobijam uveravanja od onih koji predlažu kandidate za nagrade, da im to puno znači. Iako nagradu dodeljujemo jednom policajcu mesečno, ona je nagrada za ceo kolektiv, rekao je Pavlov.

Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga dr Zoran Tasić dodelio je nagradu "Policajac meseca" za Južnobanatski okrug Jepure Kristijanu, policijskom službeniku Policijske ispostave „Sever“ PU Pančevo, koji je u novembru iskazao izuzetno zalaganje, stručnost i profesionalnost prilikom obavljanja policijskih poslova.

Nagrađeni policajac radi u sektoru kriminalističke policije i postigao je značajne rezultate u oblasti imovinskih delikata. Zahvaljujem mu se u svoje lično ime i ime Južnobanatskog upravnog okruga, rekao je prilikom uručivanja priznanja dr Zoran Tasić, načelnik Okruga.

Kristijan Jepure potiče iz policijske porodice, jer mu u policiji radi brat, a otac je policajac u penziji.

Naš posao je težak i specifičan, nemate radno vreme kao u drugim profesijama. Ovo priznanje mi puno znači, jer je to satisfakcija za dosadašnji rad, znak da neko ceni sve ono što radimo. Zahvaljujem se i Okrugu i mojim neposrednim starešinama iz policijske uprave Pančevo na ovoj nagradi, rekao je Jepure.

Priznanje "Policajac meseca" ustanovljeno je ove godine i svakog meseca ga dodeljuju Grad Pančevo i Južnobanatski upravni okrug na predlog komisije Policijske uprave Pančevo.

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00