sreda, 23. decembar 2015.  22:07h
Pročitano 1530 puta

Prijem za pančevačke trojke

Prijem porodica sa teritorije grada Pančeva u kojima su se rodile trojke organizovan je danas u Kabinetu gradonačelnika.

Trojke uzrasta do 10 godina u Pančevu ima pet porodica, a danas su bili gosti kod gradonačelnika Trojke uzrasta do 10 godina u Pančevu ima pet porodica, a danas su bili gosti kod gradonačelnika Grad Pančevo

Gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov, zajedno sa članicom Gradskog veća zaduženom za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzanom Jovanović, dočekao je pet porodica sa teritorije grada Pančeva u kojima su se rodile trojke.

Tom prilikom, porodice Živković, Žepša-Vasović, Đokić, Jezdimirović i Jovanov-Žarkov dobile su jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 60.000 dinara.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da Grad na ovakav način daje deklarativnu podršku  porodicama sa trojkama i četvorkama.

Ne samo materijalnu, nego moralnu, da se razmišlja o njima i da je to čak izuzetno poželjno, prvo zbog toga što prava porodica predstavlja osnovnu ćeliju društva, a drugo, mi u Pančevu, nažalost, analizirajući statističke podatke, svesni smo činjenice da od 2011. kada je rađen poslednji popis, naspram 2002. kad je rađen pretposlednji popis, imamo oko 3.500 stanovnika manje, rekao je gradonačelnik i naglasio da je grad tu da posredstvom razvoja sistema predškolskih ustanova, osnovnoškolskih, srednjeobrazovnih pruža uslove da deca izrastu u zdrave i obrazovane ljude, od kojih će neki i preuzeti rukovođenje državom, i učiniti Pančevo boljim mestom za život. 

trojke 1

 

Članica Gradskog veća zadužena za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović rekla je da je svako dete dobilo po 20.000 dinara.

Gradonačelnik je odobrio novogodišnji paket od 20.000 dinara po detetu, ali nam je bilo mnogo važnije da vas vidimo, da vidimo ovu lepotu kako rastu, da smo tu za sve ono što vas čeka i da verujemo da će ostati Pančevci i biti vrlo uspešni, rekla je ona.

Jedna od majki Tatjana Jovanov Žarkov, čija će deca u januaru 2016. napuniti dve godine, rekla je da je pomoć, u ovom slučaju, novčana, dobrodošla i zahvalila se lokalnoj samoupravi na podršci. Ipak, odgajanje troje dece istog uzrasta nosi razne izazove.

Da se ne lažemo, lako nije, ali to su slatke muke. Najteže je prošlo, prva godina je bila baš naporna, i fizički i psihički. Kako su stali na noge, sve je mnogo lakše i lepše, kaže ona.

trojke 2

 

U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom grada Pančeva, Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Pančeva i Odlukom o budžetu grada Pančeva za 2015. godinu, utvrđeno je pravo na jednokratnu novčanu pomoć majkama za slučaj rođenja trojki ili četvorki svake kalendarske godine nakon godine rođenja dece do desete godine života dece i u tu svrhu odobrena su finansijska sredstva.

Ove godine, do sada, nisu rođene trojke.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00