četvrtak, 12. maj 2022.  14:11h
Pročitano 158 puta

Pančevo od pokrajine dobilo blizu 20 miliona dinara za uređenje atarskih puteva

U Novom Sadu je organizovano uručivanje ugovora lokalnim samoupravama kojima su odobrena sredstva na konkursu za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

U ime Grada Pančeva ugovor je potpisala Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj U ime Grada Pančeva ugovor je potpisala Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj Pančevo MOJKraj

Gradu Pančevu je na ovogodišnjem konkursu za uređenje atarskih puteva odobreno 19.800.000 dinara. Ugovor je u ime lokalne samouprave potpisala članica gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj Vladislava Maksimović.

Grad Pančevo svake godine obezbeđuje značajna sredstva u budžetu grada za uređenje atarskih puteva, a deo obezbeđuje na konkursu Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine. Prethodnih nekoliko godina rađeni su atarski putevi u atarima naseljenih mesta na teritoriji Pančeva, a u razgovoru s udruženjima poljoprivrednika došlo se do zaključka da je više godina nisu uređivali atarski putevi u samoj katastarskoj opštini Pančevo. Zbog toga je i odlučeno da se ovim sredstvima iz Sekretarijata za poljoprivredu i sredstvima iz lokalnog budžeta ove godine rade četiri trase u katastarskoj opštini Pančevo, kaže Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj.

 

280215143 1718207865182951 9077625407908393208 n

 

Grad Pančevo izgradnju atarskih puteva obezbeđuje od namenskih sredstava od zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i zahvaljujući sredstvima iz Pokrajine.

Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj svake godine izdvaja sredstva za izgradnju i rekonstrukciju atarskih puteva, kako bi poljoprivrednicima olakšali prilaz do poseda odnosno njiva. Atarski putevi se rade u dogovoru sa poljoprivrednim udruženjima, na zahtev skupština mesnih zajednica, jer su od izuzetnog značaja za poljoprivrednike i jedan su od prioriteta lokalne samouprave. Uređenjem atarskih puteva povećava se i bezbednost u saobraćaju. 

 

Urucenje ugovora o sufinansiranju uredenja vodnih objekata 4

 

Preko javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Vojvodini je za ove namene obezbeđeno 300 miliona dinara. Ugovore je uručio predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović u prisustvu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomira Božića.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00