utorak, 22. decembar 2015.  20:39h
Pročitano 912 puta

Predstavljanje budžeta za narednu godinu građanima

Nacrt budžeta grada Pančeva za 2016. godine i realizovane aktivnosti u okviru projekta Participativno budžetiranje biće predstavljeni u sredu, 23. decembra u 18 časova u Maloj Sali Gradske uprave.

Predstavljanje nacrta budžeta grada za narednu godinu 23. decembra u 18h Predstavljanje nacrta budžeta grada za narednu godinu 23. decembra u 18h

Neposredne učešće građana u procesu kreiranja budžeta kroz pilot projekat “Participativno budžetiranje” ima za cilj da informiše i edukuje javnost o mogućnostima građanske participacije i uspostavi održive mehanizme za ostvarenje takve mogućnosti.

Ovo je prilika da se građanke i građani neposredno informišu i upoznaju sa procesom kreiranja budžeta i planova za narednu godinu, navodi se u pozivu.

Iz Gradske uprave pozivaju predstavnike biznis sektora, civilnog sektora i zainteresovane građanke i građane da se upoznaju sa budžetom i budžetskim procesom.

O projektu Participativno budžetiranje 

Projekat Participativno budžetiranje realizuju grad Pančevo i organizacije BIRN Srbija i NALED uz podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu 2013.

Cilj projekta je veće uključivanje građana u proces donošenja odluka, informisanje građana o budžetskom procesu, povećanje transparentnosti rada lokalne samouprave i budžetskog procesa i promocija opština i gradova, kao dobrih mesta za privredni razvoj i privlačenje investicija.

 

participativno budzetiranje

 

Programi participativnog budžetiranja (PB) su u Srbiji i okruženju relativno nov mehanizam za kreiranje i sprovođenje javnih politika na lokalnom nivou, iako ta praksa postoji još od osamdesetih godina prošlog veka i veoma je raširena kako u razvijenim zemljama zapadne Evrope, tako i u Americi, Kanadi, Australiji i Južnoj Americi, iz koje je i potekla.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00