subota, 16. april 2022.  17:33h
Pročitano 872 puta

Pčelari iz Pančeva donirali med socijalnim ustanovama

Udruženje pčelara podružnica Pančevo nastavilo je i ove godine sa humanitarnim radom, a njihov med našao se na trpezi tri socijalne ustanove povodom Uskršnjih praznika. Med je uručen Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju „Neven“ u Pančevu, Domu srce u Jabuci i Domu „Zbrinjavanje“ u Pančevu.

I ove godine članovi Udruženja pčelara Pančevo prikupili su med i donirali ga socijalnim ustanovama na teritoriji grada I ove godine članovi Udruženja pčelara Pančevo prikupili su med i donirali ga socijalnim ustanovama na teritoriji grada Pančevo MOJKraj

Aleksandar Cvejić, predsednik Udruženja pčelara kaže da je na redovnoj godišnjoj Skupštini izglasano kome će se ove godine donirati med.

Udruženje pčelara Pančevo godinama na početku svake godine organizuje humanitarnu akciju u okviru koje od svojih članova prikuplja po jednu teglu meda. Onda se na Skupstini odlučuje kome će se med donirati. Uglavno gledamo da to budu ustanove sa decom i najugroženijim građanima Pančeva. Ovaj put smo hteli da ih iznenadimo baš za Uskrs i da se nas med nađe za ovaj veliki, svima drag praznik i na njihovoj trpezi, kaže Aleksandar Cvejić.

Za pančevačke pčelare sezona je uveliko počela. Pčelari svoja društva već uveliko spremaju za bagremovu pašu. Prethodne tri sezone bile su jako loše, kada je reč o bagremovoj paši. Pčelari se nadaju da će ova godina biti znatno bolja i da će, kako to oni kažu, “nabrati med”.

Pored pripreme za bagremovu pašu, do kraja aprila svaki pčelar ima obavezu, ako to još nije uradio, da u Veterinarskoj stanici uradi Aktivni nadzor na pčelinjaku.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00