nedelja, 20. decembar 2015.  18:50h
Pročitano 2063 puta

Postavljene hranilice za ptice

Članovi Pokreta gorana i centra volontera Pančevo počeli su u decembru sa postavljanjem hranilica i pojilica za male ptice na zelenim površinama i po osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Pančeva. 

Prve kućice za ptice danas su postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu Prve kućice za ptice danas su postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu PGCVP

Prve su već postavljene u OŠ "Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu. 

Tokom sledeće nedelje biće postavljene u OŠ "Isidora Sekulić" i SPŠ "Josif Pančić", a zatim i na zelenim površinama po gradu. 

Ova aktivnost se sprovodi u sklopu realizacije projekta koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

 

kucice su s providnim zidovima

 

Hranilice su u obliku kućica sa providnim zidovima u koje je stavljan po kilogram hrane za ptice. Uz svaku kućicu montirana je i pojilica u koju se sipa voda. 

Učenici osnovnih i srednjih škola prisustvuju montiranju i dobijaju upustva za dalje samostalno rukovanje od strane članova PGCVP. 

 

1

 

Ideja je da se na ovaj način pomogne malim pticama stanaricama da lakše prezime zimu, ali i ostale delove godine jer je uočeno smanjenje njihove brojnosti, posebno u slučaju vrabaca koji gube bitku za opstanak u naseljenim mestima sa vranama, svrakama i golubovima.

 

Autor:  PGCVP
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00