nedelja, 20. decembar 2015.  13:48h
Pročitano 2208 puta

Postavljene kante na autobuskim stajalištima

Na gradskom konkursu u oblasti zaštite životne sredine, Udruženju ”Naše NOVO selo”  je odobren projekat „Za čistije i zdravije Banatsko Novo Selo". 

Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ su iscrtali kante koje se sad nalaze na autobuskim stajalištima Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ su iscrtali kante koje se sad nalaze na autobuskim stajalištima

Projektom su predviđene: edukativna radionica sa đacima osnovne škole, radna akcija uz postavljanje kanti za odlaganje otpadaka, ekološka tribina i sađenje sadnica na istočnoj strani sela. 

Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ su iscrtali kante koje se sad nalaze na autobuskim stajalištima. Tom času su prisustvovale devojke koje su članice Udruženja, a ceo program je osmislila nastavnica likovnog, Snežana Knežević. 

 

Ucenici

 

Učenici i nastavnice biologije, Milena Jovišić i Anujka Caran, su 5. decembra učestvovali u radnoj akciji čišćenja šireg centra sela. Istog dana, posađeno je 38 sadnica  na istočnoj strani sela, koje su donacija Poljoprivrednog gazdinstva Ivane Krga Veljković. 

Betonske kante su postavljene 6. decembra.

 

kante

 

Ovaj ekološki projekat su finansijski podržali ,,Timkok“ i  ,,Birtija“, zahvaljujući čemu je kupljeno i nekoliko kanti više.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00