četvrtak, 7. april 2022.  12:46h
Pročitano 1124 puta

Takmičenje „Šta znaš o zdravlju“ u Pančevu

Povodom 7. aprila - Svetskog dana zdravlja u prostorijama Crvenog krsta Pančevo održano je gradsko takmičenje u kvizu „Šta znaš o zdravlju“, za učenike srednjih i osnovnih škola. 

Takmičenje "Šta znaš o zdravlju" organizovano je povodom Svetskog dana zdravlja Takmičenje "Šta znaš o zdravlju" organizovano je povodom Svetskog dana zdravlja Crveni krst Pančevo

Jelena Krstić, članica stručnog žirija, diplomirani pedagog i zdravstvena saradnica u Zavodu za javno zdravlje Pančevo, održala je predavanje za sve prisutne u uvodnom delu Kviza na temu „Zdravih stilova života“. 

Tamara Stajić, doktorka medicine iz Zavoda za javno zdravlje i Marina Krčadinac, strukovna medicinska sestra Zavoda za javno zdravlje Pančevo su kroz diskusiju sa mladima, dale neke odgovore i smernice u vezi sa mentalnim zdravljem, stvaranju zdravih navika, značaju spoljašnjih faktora i njihovom uticaju na zdravlje adolescenata kao i ostalim aktuelnim temama za doba adolescencije. 

Članice žirije su potom ukazale na aktuelne probleme na koje Svetska zdravstvena organizacija usmerava pažnju ove godine i na hitne akcije koje su potrebne da bi ljudi i planeta bili zdravi.

 

sta znas o zdravlju pancevo

 

Predavanje su slušali mladi uzrasta od 13 do 17 godina zajedno sa svojim nastavnicama.

U kategoriji podmlatka (osnovne škole) izdvojila se Iva Marković, učenica OŠ “Miroslav Antić - Mika“ Pančevo, čija je mentorka nastavnica biologije, Zlata Jovanović. Iva Marković je ujedno i predstavnica podmlatka i učestvovaće pokrajinskom kvizu „Šta znaš o zdravlju“, 9. aprila.

U kategoriji omladine (srednje škole) izdvojile su se Vedrana Kalajdžić, učenica Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo, uz mentora prof. Sanju Stojku i Anđelija Vilimanović, učenica Tehničke škole „23. maj“ Pančevo uz mentora prof. Ivanu Nasković Slović.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00