sreda, 16. decembar 2015.  23:55h
Pročitano 1012 puta

Pokrajina nagradila najbolje vojvođanske đake i njihove mentore

Učenike osnovnih i srednjih škola iz Vojvodine koji su u školskoj 2014/15. godini postigli vrhunske rezultate na međunarodnim i republičkim naučnim i umetničkim takmičenjima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je večeras priznanjima i novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 3 miliona dinara.

Svi nagrađevi vojvođanski đaci i njihovi mentori Svi nagrađevi vojvođanski đaci i njihovi mentori PSSO

Svečano uručenje nagrada vojvođanskim talentima upriličeno je, sada već tradicionalno, u svečanom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima. 

Nagrade najboljim vojvođanskim osnovcima i srednjoškolcima uručila je pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja nije krila zadovoljstvo što je iz godine u godinu sve više đaka koji svojim radom postižu neverovatne rezultate, kao u našoj zemlji, ali i u inostranstvu. Čestitajući svim nagrađenim đacima, mentorima, ali i roditeljima, sekretarka Tepić još jednom je istakla da su ove nagrade samo kruna nečijeg rada i truda i da se o ovoj deci treba uvek voditi računa, a ne samo onda kada osvoje nagradu.

Marinika Tepić je rekla da svi veoma dobro znamo koliko je potrebno rada, truda i odricanja da bi se postigao nekakav uspeh, a posebno biti najbolji u nečemu u zemlji ili svetu. Specijalnu nagradu od po 50 hiljada dinara dobilo je 13 učenika, koji su ostvarili vrhunske rezultate na međunarodnim naučnim i umetničkim takmičenjima. Učenike osvajače prvih mesta na republičkim takmičenjima, njih ukupno 65, Pokrajinski sekretarijat je u okviru Fonda za talente nagradio sa po 20 hiljada dinara, a njihove mentore kojih je ove godine bilo 74 nagradio je sa novčanom nagradom od 12 hiljada dinara. 

Upravo zbog toga, resorni sekretarijat se trudi da ne samo ovim novčanim nagradama pomogne vojvođanske đake, nego i da tokom čitave godine kontinuirano vodi računa o njihovim potrebama, a sve u cilju kako bi im dali vetar u leđa da budu najbolji u svojim oblastima. Poslednje u nizu bilo je opremanje kabineta za informatiku Srednje tehničke škole iz Sombora čiji su đaci svojom inovacijom oborili čitav svet sa nogu na takmičenju u Moskvi. Ova deca koja su danas pred nama predstavljaju našu budućnost i ja sam veoma ponosna što mogu da kažem da će Vojvodina sutra biti u dobrim rukama. Ove pametne i talentovane glave svakako zaslužuju potštovanje svih nas i ja im ovom prilikom još jednom čestitam na ovom uspehu. Takođe, želela bih da vam poručim i zamolim sve vas da na ovu decu mislimo svakog dana i ako oni danas sutra i odu u inostranstvo na dalje školovanje, uradimo sve što je u našoj moći da ih kasnije vratimo i pružimo im mogućnost da stečena znanja iskoriste za razvoj i dobrobit svih nas“, rekla je sekretarka Tepić.

Ona je ovom prilikom i skrenula pažnju roditeljima da vode računa, jer će već u januaru mesecu biti raspisan novi konkurs u omladinskom sektoru Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u čijem se delokrugu rada nalazi i Fond za talente.

Ove godine komisija je mahom jednoglasno donela svoju odluku, ali smo imali i nekoliko prigovora od stane roditelja da se njihova deca nisu našla na spisku nagrađenih iako su osvojila nagrade na republičkim takmičenjima, daljim uvidom u pristiglu dokumentaciju videli smo da direktori škola kao podnosioci prijava, uopšte nisu navodili sve podatke. Zato apelujem ovom prilikom i na direktore da vode računa o našoj deci kako nekome ne bi bila nanesena nepravda i da ubuduće navode sve uspehe i rezultate naših talenata. Takođe, istakla bih i da je ovo prva godina da nismo imali ni jednog sponzora ovog događaj i pored kampanje i pored poziva da se priključe u pomoć za naše najtalentovanije, ni jedna banka, ni jedna knjižara, ni jedna firma se nije odazvala, zaključila je sekretarka Tepić.

Tokom dodele nagrada „Talenti 2015“ prisutni su uživali u muzičkim tačkama hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, Aleksandre Kinđić, učenice Muzičke škole „Jovan Bandur“ iz Pančeva i Dušana Dakića učenika Osnovne muzičke škole „Josif Marinković“ iz Vršva, kao i pesmu Vaska Pope „Belutak“ koju je izrecitovala nagrađena Vladica Kljajić.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00