ponedeljak, 21. mart 2022.  19:36h
Pročitano 427 puta

Pančevu 150 miliona dinara od Pokrajine za nastavak radova u ulici Cara Lazara

Grad Pančevo je jedna od lokalnih samouprava kojoj je danas u Pokrajinskoj vladi uručen ugovor o realizaciji projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture. Reč je o nastavku radova na rekonstrukciji Ulice Cara Lazara u Pančevu. U ime Grada Pančeva ugovor je potpisala gradska menadžerka Maja Vitman.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta www.vojvodina.gov.rs

Dobra saradnja između Grada Pančeva, APV i Uprave za kapitalna ulaganja se vidi kroz veliki broj visokovrednih projekata koje smo do sad zajedno uradili. Zahvalni smo što smo prepoznati kao lokalna samouprava koja teži rešavanju višedecenijskih problema i ima podršku Pokrainske Vlade po pitanju sufinansiranja. Rekonstrukcija ulice Cara Lazara, dužine 1.410 metara, je od velikog znajača za sve Pančevke i Pančevce. Spajanje centra sa svim delovima grada, kao i obilaznicom, doprineće boljem kvalitetu života i rešavanju saobraćajnih opterećenja u samom gradu. Rekonstrukcijom ulice dobićemo jednu od najlepših i najmodernijih ulica u gradu. U dobrom duhu i nameri da ulaganja grada budu usmerena ka najbitnijim potrebama naših građana, nastavljamo sa pripremom daljih projekata koji će nam biti od velikog značaja za učešće na konkursima, izjavila je Maja Vitman.

Uprava za kapitalna ulaganja u realizaciji projekta učestvuje sa 151.706.853,68 dinara sa PDV-om, što je 66,7% vrednosti, dok ostatak od 33,3% odnosno 75.618.980,97 dinara finansira Grad Pančevo iz svog budžeta.

 

277100343 523122015851237 4923554968173752391 n

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture.

Ovo je važan dan za Vojvodinu jer počinje novi investicioni ciklus, u kojem ćemo zajedničkim naporima, baš kao i minulih godina, realizovati nove konkretne projekte značajne za Vojvodinu i svih 45 lokalnih samouprava. Ta sredstva biće investirana direktno u lokalni ekonomski razvoj, izjavio je Mirović i dodao da je iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za ove namene izdvojeno 3,6 milijardi dinara, dok će ostatak obezbediti lokalne samouprave.

Prema njegovim rečima, na ovaj način biće započeta realizacija 21 novog, velikog projekta u Vojvodini i nastavljeno finansiranje 11 projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Između ostalog, predsednik je najavio brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture –sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Subotici, Pančevu, Apatinu, Senti, Žitištu, Sečnju, Temerinu, Titelu, Irigu, Žablju i Odžacima.

 

Mirovic ugovori 1

 

Rekonstrukcija ulice Cara Lazara u Pančevu obuhvata sledeće radove

Rekonstrukcija saobraćajnice:

- rekonstrukcija saobraćajnice u celoj dužini ulice. Izrađuje se novi kolovoz širine 6 metara za dvosmerni saobraćaj.

- U okviru rekonstrukcije ulice Cara Lazara izgrađuju se novih 126 kolskih priključaka širine 3 metra ka postojećim objektima u ulici.

-  Izgrađuje se 501 parking mesto i plus 51 parking mesto za invalide. 

-  Izgrađuje se nova pešačko biciklistička staza širine tri metra (trotoar dva metra, bicilistička staza jedan metar) sa obe strane ulice (ukupna dužina pešačko-biciklističke staze 2.820 metara). Biciklistička staza se presvlači epoksidnim materijalom u celoj dužini. 

-  izgradnja nove saobraćajne signalizacije

Rekonstrukcija fekalne kanalizacije: 

- Izvršiće se postavljanje novih kanalizacionih cevi u dužini od 321 metar i zamena stare postojeće fekalne kanalizacije (od azbest cementnih cevi) u dužini od 1.089 metara.

Rekonstrukcija javnog osvetljenja:

- Izvršiće se rekonstrukcija javnog osvetljenja na celom potezu ulice. Postaviće se novih 45 stubova javnog osvetljenja sa savremenom LED tehnologijom.

Ozelenjavanje ulice:

- Izvršiće se sadnja 8.412 kvadrata travnjaka, 350 novih stabala i 4.797 niskih četinara i ukrasnog rastinja.  

Trenutni radovi na rekonstrukciji ulice Cara Lazara u Pančevu:

Radovi se izvode od ulice Vojvode Radomira Putnika do ulice Prvomajska. Trenutno se izvode radovi od ulice Vojvode Živojina Mišića do ulice dr Kasapinovića u dužini od 180 m. Urađena je fekalna kanalizacija u dužini od 190 m, saobraćajnica u istoj dužini, 42 parking mesta, popločan je trotoar i biciklistička staza sa leve strane ulice oko 160 metara. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00