nedelja, 20. mart 2022.  15:23h
Pročitano 828 puta

Penzioneri iz Pančeva i danas na Čardaku

Grupa od oko 500 penzionera s teritorije Pančeva s naseljenim mestima imala je priliku danas da otputuje na Čardak u Deliblatskoj peščari na druženje i izlet. U razgovorima s mesnim organizacijama Gradske organizacije svih penzionera Pančeva u prethodnim nedeljama, druženje i izlet su navođeni kao nešto što najstarijima najviše nedostaje.

Penzioneri iz Pančeva i danas su na Čardaku Penzioneri iz Pančeva i danas su na Čardaku Pančevo MOJKraj

 

Na Čardaku kojim upravlja Šumsko gazdinstvo „Banat“ okupljene penzionere pozdravili su narodni poslanik Marko Mladenović, predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš i predsednik Gradske organizacije svih penzionera Pančeva Simo Trkulja. Druženju s penzionerima prisustvovali su i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, pokrajinski poslanik Ivan Tešić i direktor Šumskog gazdinstva „Banat“ Željko Sušec.

Narodni poslanik Marko Mladenović poželeo je penzionerima da se dobro provedu ističući važnost druženja i putovanja za sve generacije.

U prethodne dve godine pandemije nije bilo mogućnosti za okupljanja i slavlja, kao ni za putovanja, tako da je sada kada su se stekli uslovi, i želja penzionera za putovanjima i druženjem ispunjena. Više puta sam rekao i ranije da su naši najstariji podneli najveći teret promena u društvu i da najmanje što možemo da uradimo, jeste da vam se na neki odužimo kroz organizovanje izleta i putovanja, kroz unapređenje kvaliteta života u klubovima i udruženjima penzionera. Slušamo vaše zahteve i potrebe i nastojaćemo i ubuduće da vam pomognemo u tome da svoje penzionerske dane provodite u dobrom raspoloženju i kvalitetno, rekao je poslanik Marko Mladenović.

 

275988674 3182461962026759 5197294491279924869 n

 

Predsednik Skupštine grada Pančeva Tigran Kiš pozdravio je prisutne penzionere i istakao da u lokalnoj samoupravi imaju partnere i podršku za svoj rad.

Od prvog dana novo rukovodstvo penzionera ima podršku Grada. Razgovarali smo, čuli predloge, neke aktivnosti smo već sproveli, neke dogovorili i realizovaćemo ih u narednom periodu. Važno je da se zajedno brinemo i borimo za sve naše penzionere i za njihove potrebe, a danas vam želim da se divno provedete na Čardaku i da uživate u gostoprimstvu Šumskog gazdinstva „Banat“ koje nam je ovo druženje i omogućilo, rekao je u svom obraćanju Tigran Kiš.

Simo Trkulja, predsednik Gradske organizacije svih penzionera Pančeva zahvalio se Gradu Pančevu i Šumskom gazdinstvu „Banat“ na gostoprimstvu i prilici da posle dužeg vremena omoguće najstarijim sugrađanima da se sretnu, druže i provesele.

„Naša organizacija penzionera svakim danom sve više jača. Naša snaga je u našem jedinstvu. U državi i gradu imamo partnere kako bismo naše probleme zajedno rešavali. Dokaz su i sve donacije koje su do sada uručene, sastanci koje smo u poslednjih mesec dana imali, kao i niz dogovora koje smo postigli kako bi se poboljšao položaj penzionera. Verujem da će tako biti i  ubuduće“, rekao je Simo Trkulja.

 

penzioneri

 

Na Čardaku danas boravi grupa od 500 penzionera. I juče je jedna grupa od oko 500 penzionera takođe boravila u ovom izletištu.

Organizatori izleta i druženja penzionera su Grad Pančevo, Šumskog gazdinstvo „Banat“ i Gradsko udruženje svih penzionera Pančeva.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00