ponedeljak, 7. decembar 2015.  23:00h
Pročitano 960 puta

Panel o ljudskim pravima

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman će uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji u utorak, 8. decembra u 10 časova u sali 1 Skupštine AP Vojvodine u Novom Sadu održati panel pod nazivom „Neinformisanost kao prepreka ostvarivanju i zaštiti ljudskih prava”.

Panel pod nazivom „Neinformisanost kao prepreka ostvarivanju i zaštiti ljudskih prava” počeće u 10 sati u Skupštini AP Vojvodine Panel pod nazivom „Neinformisanost kao prepreka ostvarivanju i zaštiti ljudskih prava” počeće u 10 sati u Skupštini AP Vojvodine

Panel se organizuje u susret 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava sa ciljem da se stručnoj i široj javnosti ukaže na probleme u funkcionisanju institucionalnih sistema ostvarivanja ljudskih prava. 

Na panelu će biti predstavljeno osam istraživanja koja je Pokrajinski zaštitnik građana - ombudsman sproveo tokom 2015. godine.

Rezultati i preporuke istraživanja odnose se na rad obrazovnih i ustanova socijalne i zdravstvene zaštite, organe uprave na pokrajinskom nivou i jedinice lokalne samouprave, kao i na nacionalne savete nacionalnih manjina.

Istraživanja će biti predstavljena nakon uvodnog obraćanja pokrajinske zaštitnice građana - ombudsmanke Aniko Muškinja Hajnrih, a predstavnici oko 40 ustanova i organa uprave na koje se njihovi rezultati odnose imaće potom prilike da, zajedno sa zamenicama izamenicima Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana, učestvuju u diskusijama o najefikasnijim načinima za izvršavanje preporuka ovih istraživanja, navodi se u pozivu za učešće u panelu.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00