ponedeljak, 7. decembar 2015.  08:57h
Pročitano 1543 puta

Peške do Beograda u znak protesta zbog rehabilitacije Milana Nedića

Srđan Papić Đurić  i Radomir Papić, aktivisti Panonske aktivističke organizacije PAOR iz Zrenjanina jutros nešto posle sedam sati krenuli su u protestnu šetnju od Pančeva do Beograda, u znak protesta povodom najave rehabilitacije Milana Nedića, premijera kvislinške vlade Srbije za vreme II svetskog rata. 

Aktivisti PAOR, ŽMIG i Građanske akcije okupili su se oko 7 sati ujutru u Pančevu ispred logora “Svilara“, odakle su sportski aktivisti PAOR-a krenuli peške put Beograda Aktivisti PAOR, ŽMIG i Građanske akcije okupili su se oko 7 sati ujutru u Pančevu ispred logora “Svilara“, odakle su sportski aktivisti PAOR-a krenuli peške put Beograda

PAOR organizacija, zajedno sa Ženskom mirovnom grupom iz Pančeva i Građanskom akcijom, organizovala je danas pešačku turu od 30 kilometara, od spomen obeležja "logor Svilara" Pančevo do "Starog Sajmišta" Beograd. 

Aktivisti ovih organizacija, uz podršku nekoliko građana Pančeva okupili su se oko 7 sati ujutru u Pančevu ispred logora “Svilara“, odakle su sportski aktivisti PAOR-a krenuli peške put Beograda. 

Oni će peške ići do „Starog sajmišta“, a zatim akciju završiti ispred zgrade Višeg suda u Beogradu u 11.30, gde bi trebalo da počne sudski proces za rehabilitaciju Milana Nedića.

Srđan Papić Đurić, iz Panonske aktivističke organizacije PAOR iz Zrenjanina, kaže da će danas u isto vreme pešačiti u pomen žrtvama nacizma, u pomen stradalih i ubijenih u sabirnim i koncentracionim logorima na ovim prostorima.

Ovo je još jedna u nizu akcija koju PAOR organizacija sprovodi kroz program Walking Ideas.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00