nedelja, 6. decembar 2015.  21:47h
Pročitano 992 puta

Protest ljubitelja životinja 7. decembra u podne

Nakon saopštenja iz Gradske uprave o neopravdanosti protesta vlasnika kućnih ljubimaca, iz Udruženja “Ekolibrijum” su još jednom najavili da će protest biti održan u ponedeljak, 7. decembra u podne na platou ispred Gradske uprave i da je itekako dobronameran i to pre svega za one zbog kojih je napravljen – napuštene životinje. 

Iz Udruženja “Ekolibrijum” su još jednom najavili da će protest biti održan u ponedeljak, 7. decembra u podne na platou ispred Gradske uprave Pančevo Iz Udruženja “Ekolibrijum” su još jednom najavili da će protest biti održan u ponedeljak, 7. decembra u podne na platou ispred Gradske uprave Pančevo

Iz Udruženja Ekolibrijum kažu da rad Tima ni jednog trenutka nije bio osporavan a da sve što je urađeno za dobrobit životinja u Pančevu poteklo je iz radionice Tima: Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka, Odluka o postavljanju kućica za pse i mačke, Odluka vezano za naknadu štete nastale od ujeda napuštenih pasa i mačaka.

Zastupnica društva Ekolibrijum je kao član Tima aktivno učestvovala u radu Tima i zajedno sa ostalim članovima Tima davala sugestije za rešavanje problema i nastojala zajedno sa ostalim članovima Tima da sugestije budu realizovane, navodi se između ostalog u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je sporno ono što nije realizovano i to ne zbog nerada Tima nego zbog toga što nema saznanja šta se desilo sa Zaključcima koje je Tim predlagao, a odnose se i na važeću Odluku o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Pančeva koja ograničava broj životinja, a zanemaruje uslove u kojima žive, odnose se na uslove u kojima radi gradsko prihvatilište (održana dva sastanka sa predstavnicima JKP „Higijena“ ali bez rezultata), odnose se na ignorisanje građana koji su od Tima tražili izdavanje akta o uslovima za držanje većeg broja pasa od dozvoljenog (Tim je davao mišljenje, ali odgovor nije dobio). 

Na osnovu navedenog nameće se pitanje da li su Zaključci Tima uopšte i uzimani u razmatranje.I po red najbolje volje pojedinih službenika Gradske uprave da sa Timom sarađuju, ta saradnja je za sada nemoguća, jer je Odluka o držanju domaćih životinja ograničavajuća kao i pojedine zakonske norme, piše u današnjem saopštenju Ekolibrijuma.

Dakle, protest najavljen za 7. decembar u 12 sati na platou ispred Gradske uprave je itekako dobronameran i to pre svega za one zbog kojih je napravljen – napuštene životinje.

Nema prefiks „protiv“, naprotiv, usmeren je „za“ i to za:

1. Promenu odluke o držanju domaćih životinja tako da akcenat bude na uslovima u kojima životinje žive, a ne na broju životinja.
2. Pronalaženje načina da se kažnjavaju neodgovorni vlasnici.
3. Poboljšanje uslova za nesmetani rad „Zoohigijene“.

Najavljeni skup će trajati onoliko koliko je potrebno da se zahtevi za rešavanje problema predaju Gradskom većniku za stambeno-komunalne delatnosti, a građani su zamoljeni da se u miru okupe i u miru raziđu nakon predaje zahteva, zaključuje se u saopštenju za javnost koje je potpisala Zora Kolarski, zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum“ iz Pančeva.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00