sreda, 26. januar 2022.  09:19h
Pročitano 1352 puta

“Pupinov izazov” predstojećeg vikenda u Pančevu

U prostorijama Regionalnog centra za talente "Mihajlo Pupin" u Pančevu u subotu i nedelju, 29. i 30. januara biće održan "Pupinov izazov" - takmičenje za srednjoškolce u Informaciono komunikacionim tehnologijama – IKT.

Pupinov izazov biće održan 29. i 30. januara u Pančevu Pupinov izazov biće održan 29. i 30. januara u Pančevu RCT Mihajlo Pupin

Za planirano takmičenje prijavljeno je šest ekipa, a fokus je na hakatonu i timskom nastupu.

“Pupinov izazov” je zvanično počeo 3. decembra sa međunarodnom panel diskusijom – Obrazovanje po meri mladih, a IKT takmičenje Pupinov Izazov počinje takmičenjem u Pančevu u januaru 2022. godine. Plan je da takmičenje u Pančevu bude prvo u nizu, a zatim da se organizuje takmičenje u junu u Vršcu, i u decembru, u većem obimu, ponovo u Pančevu, kaže Dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” Pančevo.

Regionalni centar za talente u Pančevu postoji od 1998. godine sa idejom da bude centar iz prirodnih i tehničkih nauka, što je ovaj centar ostvario i proširio oblasti rada sa talentovanom decom.

Planira se još aktivniji rad Centra za talente u narednom periodu i podsticanje ostalih lokacija u kojima smo aktivni. Na osnovu odličnih rezultata iz standardnih oblasti takmičenja stvaramo i nove forme takmičenja, unapređenja rada kampova i povezivanja u cilju podizanja nivoa obrazovanja, koji je dostupan u ovom Centru. Tako je i nastala ideja o pokretanju “Pupinovog izazova”, dodaje Dr Dragoljub Cucić.

Organizatori su Savez udruženja Cirkuliranje i RCT Mihajlo Pupin.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00